main logo
898

Furtul miliardului: Comisia va cere Procuraturii să înceapă un nou dosar penal

Comisia de anchetă privind investigarea miliardului va solicita Procuraturii Generale să înceapă încă un dosar penal pe fapte în care să figureze Guvernul Leancă, conducerea Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor și BNM, din 2014.

Furtul miliardului: Comisia va cere Procuraturii să înceapă un nou dosarFoto: adevarul.ro

„Referitor la 2014, Andrian Candu a venit și și-a prezentat punctul de vedere, la întrebarea noastră de s-a ajuns la acest dezmăț și dacă Drăguțan poartă vina, răspunsul a fost foarte evaziv. Dar cel mai important lucru, noi am înaintat o întrebare firească, de ce dacă guvernul, pe 7 noiembrie a acordat garanții de stat, cu riscul imens că aceste sume să se transforme în datorie de stat, de ce voi nu ați luat măsuri de precauție și nu ați instaurat administrația de stat în acele trei bănci", a menționat Slusari, trasnmite Știri.md cu referire la Unimedia. 

"Pe 7 noiembrie se acorda acea garanție. Nici vorba nu era de asigurarea administrației de stat în cele 3 bănci. Următorul pas, băncile rezidente, fac împrumuturi masive în sume de 5-6 miliarde lei. În perioada noiembrie 2014, 80% din creditele neperformante au fost sustrase din cele 3 bănci.

După alocarea garanțiilor de stat, din cele 3 bănci au fost aproximativ un miliard de dolari.

După ce vom audia pe domnul Arapu și domnul Gurin, care au fost participanții nemărginiți la evenimentelor din 2014, în august vom face încă un demers la procuratură, pe faptul de neglijență în serviciu din partea demnitarilor de rang înalt în cadrul Guvernului și BNM, care au acordat garanții de stat fără să se asigure că aceste sume nu vor fi sustrase. Cred că până la 25 de august vom solicita încă un dosar penal pe Guvernul Leancă, Ministerului Economiei, Ministerul Finanțelor și BNM”, a declarat Alexandru Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării