main logo
7055

Filmul reținerii celor două deputate Marina Tauber și Reghina Apostolova

Procurorii au efectuat peste 20 de percheziții în dosarul în care sunt vizate cele două deputate din partidul Șor.

Filmul reținerii deputatelor Marina Tauber și Reghina ApostolovaColaj: Știri.md

Avocații spun că oamenii legii au descins la domiciile celor două, iar responsabilii de la procuratură nu au vrut să ne dezvăluie celelalte locații, transmite Știri.md cu referire la protv.md

Descinderile au început încă de aseară, imediat după reținerea lor.

După reținerea celor două deputate, Partidul Șor a postat noi imagini din momentul în care acestea sunt luate de poliție, precizând că ele nu aveau de gând să se ascundă de oamenii legii. În imagini se vede cum susținătorii încearcă să-i împiedice pe polițiști să le rețină.

Deputatele au fost reținute în timp ce se aflau la Orhei. Potrivit avocatului Reghinei Apostolova, s-a întâmplat în jurul orei 16:30, când Parlamentul încă nu votase pentru ridicarea imunității sale. 

Aureliu Oculenco, avocatul Reghinei Apostolova: Deci, reținerea la orele 16:30 a avut loc fără hotărârea parlamentului de scoaterea imunității, asta este o încălcare foarte gravă.” 

Seara, la ora 19.00 Apostolova și Tauber au fost aduse la sediul Procuraturii Anticorupție. Iar în scurt timp, o ambulanță și-a făcut apariția. 

Iulia Sarivan, reporter: Este ora 20 și 30 de minute, iar în urmă cu puțin timp pe porțile CNA-ului a intrat o ambulanță. Se întâmplă la scurt timp după ce Reghina Apostolova și Marina Tauber au fost aduse la Procuratura Anticorupție pentru audieri.

Ambulanța a venit pentru că Apostolova și-ar fi pierdut cunoștința și a fost dusă ulterior la spitalul de urgență unde a și fost internată. Între timp, Tauber a fost audiată de procurori, iar în jurul orei 21 oamenii legii au descins la domiciliul acesteia. Avocatul său, Iulian Balan, care este și avocatul lui Ilan Șor, ne-a spus că Tauber se declară nevinovată. 

Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber: Organul de urmărire penală nu a putut să ne ofere careva date cocludente care să demonstreze de ce suntem invinuiți. Au fost ridicate acte care nu au nicio tangență cu cauza penală și suporturi care nu au nicio tangență. 

Cele două deputate sunt reținute pentru 72 de ore. Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost lipsite de imunitate la ședința de ieri a legislativului la solicitarea procurorului general interimar care a spus că ele sunt cercetate în dosarul fraudei bancare. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării