main logo
630

Expertiza României în atragerea fondurilor europene, discutată la Bălți

Membrii Asociației Administratorilor Publici din România vor oferi o expertiza în atragerea și gestionarea fondurilor europene, la Bălți.

Expertiza României în atragerea fondurilor europene, discutată la BălțiFoto: tvn.md

„Pe noi ca și țară ne-a ajutat foarte mult proiectele pe fonduri și ne-au dezvoltat, au adus plus valoarea atât bugetului local, dacă vorbim de Unități Administrativ Teritoriale cât și plus valoare agenților economici care au accesat aceste fonduri europene nerambursabile, ajutându-i să se dezvolte și să își crească capacitățile de producție și să-și crească cifra de afaceri”, spune Cristina Pencu, consultantă pe fonduri europene nerambursabile, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

„Astăzi, o să share-uim o parte din experiența noastră pe care o avem deja în România, unde suntem lideri pe partea restaurarea monumentelor istorice și de patru ani facem aceste sisteme GIZ, unde și acolo lucrăm în zona de agricultură, în zona de rețea de importanță națională, deci cumva încercăm să aducem și aici bune practici care sunt deja utilizate în România”, menționează Marian Rădoi, CEO Rădoi Enginering.

Buna accesare a fondurilor europene va spori și grăbirea procesului de aderare.

„Dorim să vă împărtășim ceea ce înseamnă experiența României în accesarea fondurilor europene și de rigurozitățile implementării acestor proeiecte, pentru că, este foarte important să plecați de la bun început cu piciorul drept, să faceți pași corecți de la bun început, pentru că, România a șchiopătat în acest sens de la bun început și atunci, este important ca Dumneavoastră să dați skip, să săriți anumite etape în derularea acestor proiecte și totodată să țintiți cele mai bune linii de finanțare care se pot plia pentru comunitățile Dumneavoastră în vederea dezvoltării acestora”, zice Marian Florea, președintele Asociației Administratorilor Publici din România.

„Trebuie să le explicăm că, aderarea la Uniunea Europeană înseamnă condiții mai bune de trai pentru locuitorii din Moldova, înseamnă adaptarea la condițiile pe care Europa le impune și în același timp, înseamnă crearea unei infrastructuri care să permită Moldovei să comunice mult mai ușor cu țările din Uniunea Europeană”, precizează Ionel Zlate, vicepreședintele Asociației Administratorilor Publici din România.

Primarul de Bălți, Alexandr Petkov speră că, un asemenea seminar va avea rezultate și durabilitate în implementarea proiectelor.

„O să aveți din partea noastră toată deschiderea și vreau să vă asigur că, suntem și vom fi foarte atenți la sugestiile pe care o să ni le sugerați și să implementăm toate proiectele la un nivel cât mai posibil înalt”, spune Alexandr Petkov, primarul de Bălți.

Delegația din România este formată din 25 de persoane printre care experți în accesarea fondurilor europene și reprezentanți ai companiilor românești.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării