main logo
3039

Ex-deputat: Vladimir Baldovici prin avocatul lui mă amenință cu judecata

Ex-deputatul PPDA, Alexandr Slusari, susține că fostul șef APP, Vladimir Baldovici, prin avocatul său îl amenință cu judecata.

Ex-deputat: Vladimir Baldovici prin avocatul lui mă amenință cu judecataFoto: știri.md

Despre acest lucru Slusari a scris pe Facebook, transmite Știri.md.

"Un individ, o sculă docilă a lui Plahotniuc, care era șeful Agenției Proprietății Publice în 2018-2019, vorbește de onoare. Cel care a admis privatizări dubioase la AIR Moldova și Tutun CTC, concesionarea gărilor auto pentru gruparea Șor, lansarea schemelor obscure cu Arena Națională, terenuri agricole din orașul Codru, Casa Presei, terenul aferent Consulatului din Odesa etc., din păcate se simte confortabil și încearcă să tragă sforile în cadrul guvernării actuale. 

Dar dânsul m-a confundat cu cineva, dacă crede că eu pot să mă tem de reprezentanții grupărilor criminal-politice. Din contră, azi public informația și unele (nu toate) documente privind privatizarea unei încăperi în beneficiul familiei Baldovici. 

Este vorba despre un salon de frumusețe de aproape 95 m2 pe bd. Ștefan cel Mare, 134. Mult timp încăperea respectivă a fost proprietate de stat, aflată în gestiunea ÎS Poșta Moldovei și locațiunea firmei SRL Barghiban. 

Până în 2019 compania era pe numele soției și al soacrei lui Vladimir Baldovici, Iuliana Baldovici și Vera Bacalu. Începând cu ianuarie 2019, în lista fondatorilor rămâne doar doamna Bacalu. 

Imediat după alegerile parlamentare din 2019 în mare grabă a fost realizată schema obscură. Pe 18 aprilie, urgent, Poșta Moldovei, cu multiple încălcări procedurale, fără decizia Consiliului de administrare, în doar 2 zile, transmite încăperea către Direcția de Exploatare a Imobilului. 

Operațiunea era efectuată de angajata APP, Felicia Cristal, cumnata lui Oleg Cristal, care a administrat holdingul de propagandă al lui Plahotniuc, iar după ce criminalul a fugit, a trecut în haremul lui Dodon. Doamna atunci era reprezentantul statului la 11 întreprinderi de stat, inclusiv la Poșta Moldovei. 

În continuare, cu viteza luminii, spațiul a fost privatizat într-o lună, după modelul Casei Presei, ca încăpere nelocuibilă, la care locatarul are drept prioritar de privatizare și tot el comandă evaluarea. 

La 25 aprilie 2019, în 7 zile, au stabilit prețul de privatizare în baza unei evaluări rapide, efectuate de compania VIBIMOBIL SRL, propusă de firma lui Baldovici, care privatiza salonul de frumusețe, și acceptată de Agenția Proprietății Publice, condusă de același Baldovici.

Încăperea din centrul Capitalei a fost «privatizată» fără licitație, la prețul puțin peste 600 de euro per metru pătrat, pe când fiecare cetățean curios poate să constate că spațiile similare se vând în centru cu minimum 2.500 de euro/m2", a scris Slusari.

Ex-deputatul mai menționează că, în octombrie 2020, Procuratura Anticorupție a deschis dosar penal pe acest fapt și a pus sechestru pe bunul imobil privatizat. 

Potrivit lui Slusari, cel mai grav este că doamna Cristal continuă să aibă un rol important în cadrul APP și în prezent rămâne reprezentantul Statului la 8 Consilii de Administrare, inclusiv la FEE Nord, CET Nord și Moldtelecom, iar Vladimir Baldovici ar promova oamenii lui în funcții de directori adjuncți ai APP.

Slusari susține că mai dispune de documente care ar confirma tranzacția cu încăperea respectivă, iar în timpul apropiat va afla cine din cadrul guvernării l-ar susține pe Vladimir Baldovici.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării