main logo
573

Eurodeputat: UE nu va rezolva principalele probleme ale Moldovei

Uniunea Europeană niciodată nu va soluţiona problemele principale ale Moldovei, susţine deputatul Parlamentului European din Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe (EFDD), Nathan Gill.

Eurodeputat: UE nu va rezolva principalele probleme ale Moldovei

În cadrul platformei de discuţii purtate la Forumul economic moldo-rus, el a spus că, "în situaţia creată în RM, mulţi cetăţeni privesc cu speranţă spre occident, spre UE şi ideile pe care le promovează", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Însă trebuie să vă întrebaţi: de ce Marea Britanie, care este una dintre cele mai mari economii europene, a decis să iasă din Uniune? Este suficient ca Moldova să privească exemplul României pentru a se convinge că, în realitate, UE nu reprezintă chiar ceea ce pare la prima vedere. După aderarea la UE, România se confruntă cu un declin demografic: oamenii, visând la salarii mai mari, părăsesc ţara şi este vorba, în special, de tineri, de cel mai activ segment al populaţiei. În plus, medicii, inginerii sunt nevoiţi să lucreze nu după specialitate, ci în sfera serviciilor, cu salarii mici. Moldova vrea oare un asemenea viitor?", se întreabă politicianul.

Potrivit lui, "UE lipseşte ţara de suveranitatea naţională, viitorul ei este decis doar la Bruxelles, iar încălcarea a cel puţin unei reguli generale atrage după sine sancţiuni, ca în cazul Ungariei".

"În relaţiile cu UE, Moldova ar trebui să-şi răspundă la întrebarea dacă doreşte să participe la vendetă UE împotriva Rusiei, care nu este benefică pentru ţară nici din punct de vedere economic, nici politic. Are oare nevoie RM în general de modelul european? Aderarea la UE nu va rezolva problemele Moldovei, iar republica trebuie să-şi protejeze drepturile şi să apere ceea ce este în interesul naţional", a spus europarlamentarul.

Deputatul Bundestagului din partea Partidului "Alternativa pentru Germania", Siegbert Droese, a remarcat că "se uită critic la politica de sancţiuni a UE faţă de Rusia; în Europa nu va fi niciodată stabilitate economică sau politică fără relaţii armonioase între Rusia şi Uniunea Europeană, a căror realizare poate fi atinsă numai în cadrul unui dialogului de la egal la egal".

"Moldova poate dezvolta în mod eficient cooperarea cu Rusia. Acest lucru va contribui favorabil atât la dezvoltarea economică a ţării, cât şi la relaţiile viitoare cu Uniunea Europeană", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării