main logo
540

Eurodeputat: În Moldova, Rusia nu investește în oamenii de rând, ci în politicieni

Sper că oricine va câștiga alegerile prezidențiale, nu va schimba parcursul european al țării, pentru că altfel pentru Moldova va fi un dezastru.

Eurodeputat: Rusia nu investește în oamenii de rând, ci în politicieniFoto: Europa Liberă

Declarația a fost făcută de europarlamentarul estonian (Renew Europe) Petras Auštrevičius, într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

Europarlamentarul susține că Uniunea Europeană va continua să investească în R. Moldova.

„Poate că unii se așteaptă să vadă teancuri de euro, un miliard, în cutii, pus la păstrare la bancă. Oameni buni, aceste miliarde de dolari au fost investite in proiecte în Moldova: asistență umanitară și macrofinanciară, sute de proiecte în diverse sectoare, dar haideți să vedem rezultatele: a realizat Moldova ce a promis pentru acești bani? Nu. Să luăm ca exemplu reforma justiției. De ce nu s-au atins obiectivele? Pentru că există o rezistență a sistemului. 

Niște politicieni, niște judecători încă încearcă să manipuleze și să se joace cu justiția, nu doresc schimbarea. De aceea încă avem corupție în Moldova. 

Dar moldovenii sunt ca orice european: au nevoie de reguli, pe care să le respecte. Noi continuăm să investim, caci UE este insistentă. Iar justiția va fi unul dintre proiectele în care vom investi în continuare. 

Mă întreb câți bani investește Rusia? Investește probabil în politicieni. Dar nu în oameni. UE investește în cetățenii de rând și în viitorul lor, nu în politicieni,” a declarat Petras Auštrevičius.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării