main logo
595

Dușceac: Voi candida independent, dacă PUN nu va participa la parlamentare

Vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Dorin Dușceac, declară că dacă formațiunea politică va lua decizia să nu participe la următoarele alegeri parlamentare, el va candida independent.

Dușceac: Voi candida independent, dacă PUN nu participă la alegeriDușceac: Voi candida independent, dacă PUN nu participă la parlamentare

În plus, politicianul spune că speră să aibă susținerea nu doar a PUN, dar și a mai multor formațiuni politice, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Dorin Dușceac susține că este gata să treacă filtrele stabilite de blocul electoral ACUM, dacă acest lucru va face să se evite înregistrarea mai multor candidați pe aceeași platformă, într-o circumscripție electorală. „Eu nu am nicio problemă chiar și să trec filtrele de integritate propuse de alte forțe politice. Știm foarte bine că blocul electoral ACUM a lansat în spațiul public ideea filtrelor de integritate și de meritocrație”, a menționat Dorin Dușceac în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV.

Dorin Dușceac spune că îi sunt cunoscute problemele cetățenilor moldoveni aflați în Vest, din acest motiv a decis să candideze pe circumscripția nr. 50, la vest de Republica Moldova. Politicianul spune că a călătorit mult și poate formula o serie de propuneri, care să ușureze și modalitatea de integrare a membrilor Diasporei în țara de reședință, și modalitatea de interacțiune cu autoritățile statelor respective. 

„În lista propunerilor pe care am formulat-o mai există un punct care se referă la adoptarea unei legi a Diasporei, deoarece eu consider că avem nevoie de un statut prin care statutul de migrant economic să fie unul recunoscut și drepturile migrantului economic să fie protejate atunci când el decide să revină în țară. Avem nevoie și de o facilitare de integrare a migrantului moldovean în țara în care locuiește”, spune Dorin Dușceac.

Prima propunere a lui se referă la funcționarea misiunilor diplomatice ale României în cazul cetățenilor moldoveni, după principiul subsidiarității. „Adică, misiunile diplomatice românești, care sunt mult mai numeroase decât cele 34 de misiuni ale Republicii Moldova, să poată gestiona problemele care se referă la cetățenii Republicii Moldova”, a notat Dorin Dușceac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării