main logo
3744

Dumitru Robu, votat în Parlament la funcția de procuror general interimar

Dumitru Robu a fost votat de 78 de deputați în funcția de procuror general interimar.

Robu, votat în Parlament la funcția de procuror general interimarColaj: Știri.md

Candidatura lui Robu urmează a fi propusă președintelui țării Igor Dodon pentru aprobare, transmite Știri.md.

Dumitru Robu este șef adjunct al Procuraturii Chişinău, oficiul central. În gestiunea procurorului Dumitru Robu se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi ex-primarul Dorin Chirtoacă, ex-viceprimarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, fostul şef al Direcţiei transport, Igor Gamreţki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco şi administratorii a trei firme de parking.

Pentru anul 2018, Dumitru Robu a declarat un venit de 269.806 Lei, obținut la locul de muncă. Acesta are un apartament cu suprafața de 84,9 m.p., în valoare de 479.647 Lei, un autoturism de model Lexus CT200H (an. fab. 2011) în valoare de 8.700 Euro, în proprietate din anul 2013 și un autoturism de model Nissan Juke (an. fab. 2011) în posesie din anul 2013. 

Știri.md amintește că desemnarea candidatului pentru fotoliul de interimar al PG este o procedură nouă, introdusă în legislație la 19 iulie, și presupune că în termen de trei zile după ce eșuează desemnarea unui candidat de către Consiliul Superior al Procurorilor, Parlamentul este cel care propune președintelui țării o candidatură.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării