main logo
11216

Două falsuri au fost găsite într-o singură frază a lui Igor Dodon la TV

Cu trei zile înaintea alegerilor Parlamentare, Igor Dodon, a spus mai multe falsuri privind „vaccinurile oferite de vest”, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Două falsuri au fost găsite într-o singură frază a lui Igor Dodon la TV

Astfel, la finele emisiunii, liderul PSRM a vociferat două falsuri ce țin de vaccinuri și termenul de valabilitate al acestora, transmite Știri.md cu referire la punctul.md.

(min 55:35)

„Cele care au dat vestul stau în stoc. Dap cine cu AstraZenega se vaccinează. Și acuși expiră în două săptămâni la vreo 100.000”, declarația a fost făcut de Dodon, după ce a fost întrebat de ce numărul vaccinelor împotriva COVID din vest este de câteva ori mai mare, decât cele oferite de „frații” ruși.

Într-un răspuns oferit de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), redacției „Punctul pe i”, se menționează că anume AstraZeneca este cel mai administrat vaccin anti-COVID în R.Moldova, iar numărul dozelor administrate este de aproximativ 3 ori mai mare decât al vaccinului rusesc Sputnik-V.

Totodată, ANSP neagă declarațiile liderului PSRM, precum că termenul de valabilitate al unui număr impunător de doze ar expira în următoarele două săptămâni.

Astfel, ANSP a menționat că toate vaccinurile care sunt utilizate la moment în R.Moldova au termenul de valabilitate valid, sunt sigure și eficiente, fiind utilizate de către organizațiile de reglementare internaționale și naționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării