main logo
1848

Dosarul Kuliok: Ședințele de judecată ale lui Igor Dodon continuă

Continuă sedintele de judecată în dosarul "Sacoşa" în care fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este invinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat.

Dosarul Kuliok: Ședințele de judecată ale lui Igor Dodon continuăImagine simbol

Magistraţii au continuat audierea martorilor, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Pavel Filip, fost prim-ministru, a spus judecătorilor că ştia despre unele negocieri dintre Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc.

Pavel Filip, fost prim-ministru al Republicii Moldova: „Am declarat ceea ce am spus şi în cadrul urmăririi penale. Deci, o relatare a evenimentelor ce au avut loc în acea perioadă, în 2019. Toate aceste declaraţii eu le-am făcut în faţa instanţei. Eu cred că toată lumea vor cunoaşte despre ele. Mai mult eu n-am nimic de adăugat aici. Vă mulţumesc frumos”.

Petru Iarmaliuc, procuror de caz: „A mai confirmat domnul Pavel Filip modul prin care intra în sediul PDM domnul Igor Dodon. INtra prin garaj. Intra în ascensor. Nu se cunoştea de toată lumea despre faptul că Igor Dodon venea la PDM. Mai confirmă domnul Pavel Filip că PLahotniuc le făcea şedinţă şi le comunica despre faptul cum au loc aceste negocieri. Faptul că Plahotniuc şi-ar fi dorit funcţia de prim-ministru, dar politicienii din Federaţia Rusă şi Igor Dodon nu doreau acest aspect”.

Preşedintele Comisiei Securitate națională, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp, este si el martor in proces după ce a făcut o sesizare la Procuratură despre imaginile în care Igor Dodon primeşte o pungă, în care se presupune că ar fi fost bani.

Lilian Carp, președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică: „În acel demers care l-am făcut la procuratură am solicitat ca să fie făcute clarificări pe acel conţinut. Noi cunoşteam din spaţiul public, pentru că Dodon nici nu a ascuns că a fost la sediul Partidului Democrat şi a discutat despre formarea unei majorităţi”.

Și deputatul Oazu Nantoi a fost citat ca martor, tot un urma unei sesizări făcute la Procuratură.

Oazu Nantoi, deputat: „În sesizarea mea am atras atenţia că Igor Dodon în cadrul discuţiei cu Vladimir Plahotniuc a propus semnarea în faţa ambasadorului Federaţiei Ruse a unui acord cu privire la crearea coaliţiei. Acel acord urma să aibă un punct secret privind Federalizarea Republicii Moldova”.

Igor Dodon a plecat de la şedinţa de judecată invocând că are o întâlnire importantă. Avocatul lui și-a spus părerea despre audierile de azi.

Petru Balan, avocatul lui Igor Dodon: „Martorii nu interpretează video sau stenograma videoului. Acest lucru îl fac avocaţii, procurorii, judecătorii în sentinţă. Martorul zice ce a văzut. Dacă au făcut asemenea declaraţii, ele rămân a fi subpoziţii sau păreri personale”.

Următoarea sedință va fi peste două săptămâni. Procurorii îl acuză pe fostul preşedinte Igor Dodon că ar fi pretins de la Vlad Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova.

Fostul preşedinte, pledează nevinovat, dar riscă până la 20 de ani de inchisoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării