Dodon, prins cu minciuna. Ex-deputat: Observă lucruri de care nu-i păsa
Igor Dodon a fost contrazis de fostul deputat Mihail Poleanschi, după ce președintele de onoare al Partidului Socialiștilor a scris că „pentru prima dată, la aniversarea operațiunii Iași-Chișinău, în această zi sfântă pentru întreg poporul moldovenesc, flacăra eternă nu a ars la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni””.
Fostul comunist a precizat, pe pagina sa de Facebook, că flacăra eternă de la acest complex „nu arde de mai bine de doi ani”, iar acum, din arest, Dodon „observă lucruri de care înainte nu-i păsa”, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.
„Igor Dodon a spus că pentru prima dată la aniversarea operațiunii Iași-Chișinău, flacăra eternă nu a fost aprinsă la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. Din păcate, flacăra eternă la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” nu a ars de mai bine de doi ani. Poate că, de când e în arest, Dodon a început să observe lucruri de care înainte nu-i păsa”, a scris Poleanschi pe Facebook.
Fostul șef de stat a venit ieri cu o postare pe Telegram în care a acuzat guvernarea că a deconectat gazul de la Complexul memorial pentru a economisi pe seama flăcării eterne.
„Aceasta este culmea cinismului. Pentru prima dată, la aniversarea operațiunii Iași-Chișinău, în această zi sfântă pentru întreg poporul moldovenesc, flacăra eternă nu a ars la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. Conducerea țării a ordonat oprirea aprovizionării cu gaze „pentru a economisi bani”. Și asta după ce „Gazprom”, la propriu, zilele trecute a mers în întâmpinarea autorităților moldovenești și a fost de acord să le ofere o amânare pentru plata gazului natural”, a scris Dodon pe Telegram.
Mihail Poleanschi a fost deputat PCRM în Parlamentul R. Moldova din decembrie 2010 până în decembrie 2014 (Legislatura a XIX-a). El a fost membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.
În iulie 2019, el s-a alăturat grupului de inițiativă care a fondat Partidul Acțiunea Colectivă - Congresul Civic. La 8 decembrie 2019, la Congresul de fondare al partidului, Poleanschi a fost ales unul dintre cei 17 membri ai Comitetului Executiv, precum și membru al Comitetului Republican al Congresului Civil. La 17 noiembrie 2019, acesta a fost ales secretar al organizației municipale Chișinău a Congresului Civil.
Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni” a fost ridicat pe malul drept al Nistrului, la aproximativ 40 km est de Chișinău, în amintirea soldaților sovietici căzuți în timpul operațiunii Iași-Chișinău din anul 1944, în cursul căreia trupele sovietice au forțat Nistrul. Lupta de la Șerpeni a fost una dintre cele mai sângeroase din istoria celui de-Al Doilea Război Mondial, pe fundalul bătăliilor de amploare, ea reprezentând doar un episod particular din cadrul războiului.