main logo
4393

Dodon, despre secții de vot pentru ruși: Sandu nu va schimba nimic

Chiar dacă autoritățile nu vor permite deschiderea secțiilor de vot pe teritoriul regiunii transnistrene în perioada alegerilor prezidențiale din Rusia, acest lucru nu va schimba situația.

Dodon, despre secții de vot pentru ruși: Sandu nu va schimba nimicFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de socialistul Igor Dodon, transmite Știri.md.

„Care este motivul refuzului autorităților moldovenești de a deschide secții de votare pentru cetățenii ruși care locuiesc în Moldova?

Nu cred că Maia Sandu primește instrucțiuni de la Washington sau Bruxelles în ceea ce privește decizia de a nu deschide secții de votare. Cel mai probabil, aceasta este o inițiativă a ei personală. Atât de mult dorește să-și impresioneze curatorii, încât încearcă să se distingă și aici.

Fă un nebun să se roage lui Dumnezeu, el își va zdrobi și fruntea. Așa este și aici. Dar acest lucru este foarte josnic și meschin, și nu va schimba nimic în alegerile prezidențiale din Rusia. Atunci, de ce să faci asta? Nu văd niciun sens”, a declarat Dodon.

De menționat că în prezent, autoritățile de la Chișinău încă discută în privința deschiderii secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, a recunoscut vicepremierul Mihail Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

În acelaşi timp, potrivit lui Popşoi, Republica Moldova nu poate interzice deschiderea unei secţii de votare la Ambasada Moscovei din Chişinău. Totuși, a evidenţiat ministrul, deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană este inacceptabilă, iar dacă se va întâmpla acest lucru, Chişinăul va trebui să ia măsuri.

Potrivit ministrului, aceasta este o decizie care trebuie consultată, așa încât să fie cea mai bună și mai oportună.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării