main logo
1022

Diaspora, chemată să se implice în implementarea legislației UE în Moldova

Cetățenii din diaspora care doresc să revină în Republica Moldova au posibilitatea să se implice activ în transpunerea legislației Uniunii Europene și implementarea eficientă a acesteia.

Diaspora, chemată să se implice în aplicarea legislației UE în MoldovaImagine simbol

Doritorii trebuie să cunoască limba engleză și să înțeleagă atât legislația națională, cât și cea europeană. De asemenea, este necesară posedarea capacităților analitice dezvoltate. Apelul a fost lansat de secretarul general adjunct la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Cristina Jandîc, în cadrul unui interviu acordat Agenției de presă IPN, transmite Știri.md.

Cristina Jandîc a menționat că alinierea legislației din Republica Moldova la standardele europene reprezintă un proces complex, iar persoane calificate care ar putea realiza acest exercițiu sunt puține.

Prin urmare, provocarea principală rămâne consolidarea capacității autorităților publice centrale, a agențiilor subordonate și a corpului de funcționari publici, astfel încât să înțeleagă legislația europeană și să o implementeze eficient, a comunicat secretarul general adjunct la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

„Avem nevoie de persoane care să cunoască bine engleza, care să înțeleagă atât legislația Republicii Moldova, cât și cea a Uniunii Europene, și care să aibă capacități analitice dezvoltate. Facem apel către cetățenii noștri din diaspora, care doresc să revină în Republica Moldova: vrem să le transmitem că există oportunități reale de a se implica activ în acest procesˮ, a spus Cristina Jandîc.

Cristina Jandîc a comunicat că la Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt deja patru persoane, inclusiv în echipa de management, care au revenit din diaspora, pentru a contribui la modernizarea Republicii Moldova.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării