main logo
3848

Destabilizarea Moldovei: Ucraina se aliniază deciziei UE de a impune sancțiuni

Ucraina împreună cu mai multe state candidate la aderarea Uniunii Europene se aliniază deciziei UE de a introduce sancțiuni persoanelor care își doresc destabilizarea situației din Republica Moldova.

Destabilizarea Moldovei: Ucraina susține decizia UE privind sancțiunile

Uniunea Europeană ia act de acest angajament și îl salută, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

„Țările candidate Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina și Bosnia și Herțegovina 2, precum și țările AELS Islanda, Liechtenstein și Norvegia, membre ale Spațiului Economic European, se aliniază la prezenta decizie a Consiliului. Acestea se vor asigura că politicile lor naționale sunt conforme cu prezenta decizie a Consiliului”, se arată într-un comunicat al UE.

Menționăm că decizia Consiliului Uniunii Europene stabilește „un nou cadru pentru măsuri restrictive specifice împotriva persoanelor fizice care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

Amintim că statele membre ale Uniunii Europene au adoptat pe data de 31 mai sancțiuni împotriva a șapte persoane din Republica Moldova, acuzate în special că au legături cu „eforturile Rusiei de a destabiliza” țara, foarte fragilă economic.

Pe data de 28 iunie, Comisia pentru Situații Excepționale a decis actualizarea listei persoanelor supuse sancțiunilor internaționale, iar tranzacțiile financiare, efectuate de acestea pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi supuse unui control mai riguros.

Este vorba despre: Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Caramalac.

Persoanele menționate au fost incluse anterior și în listele de sancțiuni internaționale ale Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării