main logo
1216

Deputații PDM și PSRM s-au întrunit într-o ședință închisă la Parlament

Potrivit surselor Agora aceasta ar fi prima rundă de negocieri în cadrul căreia ar urma să se decidă planul de oficializare a coaliției dintre cele două formațiuni parlamentare. Democratul Sergiu Sîrbu a confirmat întrunire.

Deputații PDM și PSRM s-au întrunit într-o ședință închisă la ParlamentFoto: știri.md

„Eu nu sunt acolo. Conducerea PDM nu m-a anunțat despre asta, dar am auzir și eu că este adevărat (discuția ditre PD și PSRM despre un eventual parteneriat - n. r.)”, ne-a răspuns Sergiu Sîrbu printr-un sms, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Ulterior democratul a revenit cu un apel în care ne-a comunicat următoarele:

„Suntem și noi mirați pentru că sâmbătă, la Consiliul Politic, nimeni nu a discutat despre începerea unor astfel de discuții. Consiliul Național al partidului nu a acordat un asemenea mandat Biroului Executiv al partidului. 

Nu am confirmare sută la sută, dar acolo ar fi noua conducere aleasă sâmbătă. Noi nu am fost informați, nici la partid, nici la fracțiune. 

Noi nu am încercat să-i telefonăm, suntem la Drochia, în teritoriu. Chiar nu am fost informați. Am vrea să cunoaștem ce se întâmplă. 

Vreau să văd din numele cui se discută. Pe mine, ca membru al fracțiunii, ca membru al CNP nimeni nu m-a întrebat. Nu știm ce se întâmplă. 

Cel puțin ar fi fost corect să fi fost anunțați, suntem membri ai fracțiunii. La nivel oficial, la partid, la fracțiune nu s-a discutat că din ziua cutare începem să discutăm cu PSRM cu privire la viitorul parteneriat. 

Poate neoficial. Dacă deja așa rapid încep discuții... Așteptăm să vedem ce decid din numele nostru. Cu siguranță avem mulți viziuni diferite. Nu toți din partid ar vedea cu ochi buni astfel de discuții.”

Sursele Agora susțin că printre democrații care ar participa la această ședință se numără Pavel Filip, Monica Babuc, Dumitru Diacov, Eugeniu Nichiforciuc, Vasile Bîtca și Vladimir Andronachi.

Am încercat să contactăm și alți deputați democrați, dar niciunul nu a răspuns la telefon. La fel, nu ne-a reușit să obținem un comentariu nici de la socialiști.  

Amintim că Partidul Democrat și-a desemnat sâmbătă, 15 februarie, noii vicepreședinți. 

Aceștia sunt Alexandru Cauia, Valentina Buliga, Eugeniu Nichiforciuc, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtca, Monica Babuc, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Violeta Ivanov, Ruxanda Glavan și Vladimir Andronachi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării