main logo
669

De ce pleacă tinerii din Moldova? Armaşu: Şi din cauza că nu au suficiente locuri de distracții

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, consideră că tinerii din R. Moldova pleacă din țară inclusiv din lipsă de locuri de agrement.

De ce pleacă tinerii din Moldova? Armaşu: Nu au locuri de distracții

Cel puțin așa a motivat oficialul necesitatea de construcție a Arenei Chișinău, după ce liberalul Ion Apostol a întrebat despre rostul acesteia, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Subiectul a fost pus în discuție de liberalul Ion Apostol. „Aseară am fost la un meci important pe stadionul Zimbru și doar jumătate din tribune erau pline. De ce spun asta? Pentru că s-a adoptat o decizie privind construcția Arenei de la Stăuceni. În afară de 70 de hectare de teren, am alocat și 200 de milioane de lei. Pentru cine vrem să construim noi arena, dacă nici stadionul Zimbru nu poate fi folosit la parametri maximi? Oare să nu revedem această decizie și să-i direcționăm acolo unde arde?”, a întrebat deputatul.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, fiind prezent la raport în Parlament, a spus că-i este greu să evalueze prezența la un meci de fotbal.

„Bănuiesc că lumea merge la fotbal când e un meci interesant, când sunt echipe mai valoroase. Poate că nu a fost cazul ieri. În ceea ce ține de utilitatea Arenei: ea se construiește cu o contribuție mică de la buget. Dacă dvs. credeți că țara nu are nevoie de așa un obiectiv, cred că greșiți foarte mult. Tinerii care pleacă de la noi din țară pleacă inclusiv din cauza că nu au suficiente locuri de agrement și distracții. Asta e tot un element care asigură calitatea vieții celor tineri. Dacă vrem ei să rămână acasă, ei trebuie să aibă de toate: și servicii publice, și drumuri și distracții”, a motivat Armașu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării