main logo
4264

Cum a fost ironizat Igor Dodon la un post TV din Rusia

Întâlnirea șefului statului cu președintele rus Vladimir Putin a fost ținta unei emisiuni de satiră de la postul rusesc de televiziune NTV.

Cum a fost ironizat Igor Dodon la un post TV din Rusia

Prezentatorul și-a început tableta cu fraza „În cadrul întâlnirii, pentru toată lumea era clar cine e țarul și cine e Dodon”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În tot episodul delegația R. Moldova este prezentată inferioară omologilor ruși, iar jurnaliștii au exploatat unele stereotipuri legate de moldoveni și ucraineni. Mai jos câteva fraze extrase din emisiune:

„În timp ce îl asculta pe Putin spunând ce a mai făcut pentru a restabili relația între cele două țări, Dodon cerceta podul pentru a vedea ce mai poate fi reparat”, a menționat prezentatorul Tigran Keosaian.

„În așteptarea președintelui, în sală adia o aromă ușoară de prietenie între Moldova și Rusia, cu iz de tencuială proaspătă… Fețele membrilor delegației rusești arătau îngândurate – toți încercau să-și amintească numele capitalei Moldovei”, a continuat acesta.

„Putin a intrat în sală arătând ca un om pentru care Moldova trebuie să redevină vechea-bună Moldovă. Președintele Moldovei a intrat în sală când i s-a permis, arătând ca un om al cărui nume este Dodon”, a mai punctat prezentatorul rus.

Șeful statului a efectuat o vizită în Federația Rusă în perioada 31 ianuarie – 1 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării