main logo
871

Chirtoacă: Grozavu și Chironda, implicați în falsificarea caietului de sarcini privind tichetarea electronică

Consilierul municipal Victor Chironda și fostul viceprimar al capitalei Nistor Grozavu ar fi fost implicați în falsificarea caietului de sarcini privind procedurile de licitație pentru implementarea proiectului de tichetare electronică în transportul public din Capitală.

Chirtoacă: Grozavu și Chironda, implicați în falsificăriColaj: tv8.md

Cel puțin despre aceasta a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă fostul primar de Chișinău și liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, transmite Știri.md.

Contactat de TV8, Victor Chironda a dezmințit acuzațiile care i se aduc, iar Nistor Grozavu nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

„În această Comisie de selectare a sistemului de selectare electronică se găsesc exact aceleași personaje care vin în calitate de martori la subsemnatul la proces. Atât fostul viceprimar Grozavu, cât și cel care trebuie să se prezinte ca martor, Victor Chironda. Cum dumnealor o să vină în proces să depună mărturii. Dumnealor sunt implicați în falsificarea unui caiet de sarcini pentru o licitație. Același tip de falsificare precum în documentația de licitație de la parcările cu plată. Documentația de licitație aprobată de Consiliul Municipal Chișinău prevedea una, iar Comisia de licitație a aprobat cu totul altceva”, a declarat Dorin Chirtoacă.

De cealaltă parte, Victor Chironda a susținut că pe site-ul de achiziții publice și private, caietul de sarcini a fost publicat de către Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, cea care potrivit lui Chironda s-a și ocupat de elaborarea caietului de sarcini.

„Eu am fost membru al grupului de lucru privind implementarea taxării electronice. De elaborarea caietului de sarcini s-a ocupat Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, iar președintele grupului de lucru era Nistor Grozavu. Pe site-ul de achiziții caietul de sarcini a fost publicat de către direcție. Ei s-au ocupat de elaborarea acestui caiet de sarcini pe care l-au publicat. Eu nu pot să știu dacă au făcut modificări sau nu, eu nu m-am ocupat de partea tehnică. Credeam că e același caiet de sarcini, eu l-am văzut o singură dată, când trebuia să se pornească licitația”, a declarat consilierul.

Astăzi au fost anulate procedurile de licitație pentru implementarea proiectului de E-ticketing (tichetarea electronică) în transportul public din Chișinău. Potrivit site-ului de achiziții publice, drept motiv a servit demisia președintelui și a vicepreședintelui grupului de lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării