main logo
1087

Cel mult 8 concurenți vor participa la alegerile prezidențiale 2020

La alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie curent, vor participa cel mult opt candidaţi.

Cel mult 8 concurenți vor participa la alegerile prezidențiale 2020Foto: știri.md

Potrivit Infotag, joi s-a încheiat perioada de recepţionare a documentelor în vederea înregistrării candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova (RM), transmite Știri.md.

Iniţial, au fost înregistrate 13 grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susţinerii candidaţilor la funcţia de preşedinte al RM. Pentru înregistrare este necesară colectarea de la 15 până la 25 de mii de semnături.

Deocamdată, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat şase concurenţi electorali - Renato Usatîi desemnat de "Partidul Nostru", Andrei Năstase ("Platforma DA"), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (candidat independent), Violeta Ivanov (Partidul "ŞOR") şi Maia Sandu (Partidul "Acţiune şi Solidaritate").

Alte 2 dosare sunt în curs de examinare (Octavian Ţîcu - desemnat de Partidul Unităţii Naţionale (PUN) şi Dorin Chirtoacă -desemnat de Blocul "Unirea").

Înregistrarea candidatului desemnat de Partidul "Pro Moldova", Andrian Candu, a fost respinsă de CEC şi de Curtea de Apel Chişinău. În prezent, dosarul acestuia este la examinarea la Curtea Supremă de Justiţie.

În cazul unui aviz pozitiv, Andrian Candu ar putea ocupa un loc în buletinul de vot.

Alţi patru candidaţi aşa şi nu au depus semnăturile la CEC.

Este vorba despre Alexandru Kalinin, Constantin Oboroc, Ion Costaş şi preşedintele Partidului "Oamenilor Muncii", Serghei Toma.

Campania electorală începe vineri 2 octombrie şi va continua până pe 30 octombrie inclusiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării