549
2
Cebotari, despre Plahotniuc: El poate fi deportat nu numai în Moldova
549
2

Deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Vladimir Cebotari, consideră că, teoretic, fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc "poate fi deportat nu neapărat în Moldova".

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie el a exprimat-o în ajun, după ce în presă au apărut informaţii că, "în prezent, Plahotniuc este supus în SUA procedurilor administrative de deportare", transmite Știri.md.

Cebotari a menţionat la o emisiune la postul de televiziune N4 că "astfel de proceduri necesită, de obicei, mult timp, iar rezultatul nu este încă clar".

"Acestea vor dura mult, deoarece este vorba despre o procedură judiciară, iar aici nu poţi fi niciodată sigur cum se va încheia. În aceasta şi constă "frumuseţea" actului justiţiei – toate părţile sunt în condiţii egale şi se pot apăra în mod corespunzător. Şi cel de partea căruia va fi adevărul va câştiga", a declarat fostul ministru al Justiţiei din partea Partidului Democrat.

El a amintit, de asemenea, "declaraţiile altor înalţi oficiali moldoveni, care au spus că nu există motive pentru a cere extrădarea". În acelaşi timp, Cebotari a subliniat că "nu are cunoştinţe reale despre situaţia actuală în această privinţă" şi aflat despre aceasta "din presă".

"Presa spune că el (Plahotniuc) are cetăţenia mai multor ţări. Iar în teorie, dacă este deportat, având mai multe paşapoarte, el poate indica ţara în care să fie deportat", a spus Cebotari.

De asemenea, el a confirmat că s-a "întâlnit cu Plahotniuc, vara, în SUA", menţionând că este "plin de energie şi activ, la fel cum îl cunoaşte toată lumea".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter