main logo
1975

Ce spune ambasadorul Cehiei despre aspirațiile Moldovei de aderare la UE

Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Stanislav Kázecký, este de părere că R. Moldova are capacitatea să devină membră a blocului comunitar până în anul 2030.

Ce spune ambasadorul Cehiei despre aspirațiile Moldovei de aderare la UEImagine simbol

Potrivit diplomatului, este necesar ca R. Moldova să progreseze în anumite domenii, pentru a ajunge stat membru al Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

„Procesul de aderare a Republicii Cehe a durat 10 ani, un proces foarte lung, dificil. Republica Moldova sau persoanele implicate în procesul de aderare Republica Moldova trebuie să lucreze în multe domenii, dar eu văd persoane care au făcut până acum un lucru destul de bun. Dar e un proces, nu se poate spune că Republica Moldova acum e 100% gata pentru aderare, dar eu am încredere în capacitatea Republicii Moldova și că până în 2030 va fi pregătită”, a spus diplomatul.

De menționat că reprezentanții R. Moldova participă în aceste zile la Bruxelles la câteva sesiuni explicative privind legislația Uniunii Europene, parte a procedurii de screening desfășurate în comun cu membrii Comisiei Europene.

Sesiunile de screening explicativ sunt un exercițiu de pregătire pentru etapa de screening bilateral, când Republica Moldova va prezenta nivelul curent de aliniere a cadrului normativ și instituțional la principiile și standardele Uniunii Europene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării