main logo
505

Avocații lui Șor nu cred în veridicitatea rapoartelor Kroll 1 și Kroll 2

Avocații lui Ilan Șor nu cred în veridicitatea informației în rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 și declară că nevinovăția lui va fi demonstrată.

Avocații lui Șor nu cred în veridicitatea rapoartelor Kroll 1 și Kroll 2

Potrivit apărătorilor, în rapoarte nu sunt specificate argumente și dovezi, ce ar arăta cine este beneficiarul jafului. O explicație a unui avocat este că dacă raportul Kroll ar fi atât de veridic, iar Ilan Șor se face principalul vinovat, atunci de ce nu se întreprind măsurile necesare ca primarul de Orhei să returneze banii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Dacă concluziile făcute de compania Kroll ar fi veridice, atunci de ce nu au fost întreprinse acțiuni pentru a întoarce banii de la Ilan Șor? Instituțiile care au dus la eșecul țării acum caută țapi ispășitori. Totuși, să fie clar că și Ilan Șor are partea lui de vină”, a declarat avocatul regal James Ramsden QC.

De asemenea, avocații lui Ilan Șor au adăugat că rapoartele nu-i prezintă pe principalii beneficiari ai furtului, care în opinia lor sunt Vlad Filat și Veaceslav Platon.

„Se ignoră sentința fostului prim-ministru Vladimir Filat și cea a lui Veceslav Platon în rapoarte, iar dovezile arată că ei sunt adevărații vinovați și beneficiarii fraudei”, a declarat avocatul regal.

Avocații au declarat că există suspiciuni că Kroll a utilizat ilegal date cu caracter personal, iar instituțiile care au dus la eșecul țării acum caută țapi ispășitori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării