main logo
1806

Avantajele aderării R. Moldova la UE, prezentate de Maia Sandu

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat de șef a statului a prezentat avantajele aderării țării la Uniunea Europeană pentru familiile tinere cu copii, pentru tineri, vârstnici, dar și pentru antreprenori. Totodată, Maia Sandu a îndemnat cetățenii să iasă la vot, să voteze la referendum și să aleagă o Moldovă Europeană.

Avantajele aderării R. Moldova la UE, prezentate de Maia SanduImagine simbol

De asemenea, Maia Sandu a specificat că pentru tineri UE înseamnă învestiții în programe, educație de calitate și multe oportunități, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„UE înseamnă libertate, libertatea de a te deplasa și de a alege. Pentru tinerii noștri asta înseamnă să poată să meargă în țările UE nu doar 90 de zile așa cum este astăzi, dar fără nicio limită. UE pentru tineri înseamnă investiții în programe de susținere a tinerilor antreprenori, investiții în sistemul educațional așa încât să avem șansa la o educație de calitate. Înseamnă oportunități de toate felurile, așa cum au tinerii astăzi în statele membre ale UE”, a afirmat Maia Sandu.

Aceasta a remarcat că, pentru familiile tinere cu copii, UE înseamnă oportunități de angajare aici acasă.

„Salariile în UE sunt de câteva ori mai mari decât în Republica Moldova. Uniunea Europeană înseamnă mai multe surse pentru a putea crește indemnizațiile pentru copii, înseamnă stabilitate și pace, un lucru foarte important pentru toate familiile noastre”, a precizat Maia Sandu.

La fel, candidata a menționat că, pentru antreprenori, UE înseamnă o piață mare - de peste 450 de milioane de oameni.

„O piață în care poți să-ți vinzi produsele și serviciile și să câștigi bine. UE înseamnă stabilitate, investiții în cercetare și dezvoltare, așa încât economia noastră să devină mai competitivă, cu fonduri pentru dezvoltare. De exemplu, România a avut un beneficiu net de 60 miliarde de euro de la momentul aderării până acum. Întotdeauna este mai bine să decidem noi, decât să decidă alții în locul nostru. La referendum vom lua o decizie care va influența viața fiecărui cetățean. Ieșiți la vot, votați la referendum, alegeți o Moldovă Europeană”, a remarcat Maia Sandu.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc la 20 octombrie 2024.

Pe data de 20 septembrie a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Cei patru candidați înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum pot desfășura din această zi acțiuni de agitație electorală. Candidații ale căror dosare se află în proces de examinare își vor începe campania electorală pe data la care vor fi înregistrați de către Comisia Electorală Centrală.

Așa va arăta buletinul de vot la alegeri:

  1. Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor;
  2. Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate;
  3. Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru;
  4. Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei;
  5. Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni;
  6. Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării;
  7. Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni;
  8. Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni;
  9. Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”;
  10. Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni;
  11. Natalia Morari, desemnată de un grup de cetățeni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării