main logo
485

AP OSCE a reiterat necesitatea retragerii forțelor armate străine de pe teritoriul Moldovei

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei misiuni de menținere a păcii în una civilă cu mandat internațional.

AP OSCE a reiterat retragerea forțelor armate străine din MoldovaAP OSCE a reiterat retragerea forțelor armate străine din Moldova

Un amendament în acest sens a fost inclus în Rezoluția sesiunii anuale a AP OSCE, care se desfășoară în perioada 7-11 iulie, în Bundestagul Germaniei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă a Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul ședinței au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul Rezoluției de către delegațiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegația Parlamentului Republicii Moldova și un amendament de delegația Parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi. Aprobarea amendamentelor delegației țării noastre au avut la bază efortul comun al delegațiilor parlamentare din  Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia și Lituania.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE este condusă de deputatul PDM, Sergiu Sârbu. Acesta a menționat că prin susținerea amendamentelor, organizația și-a reconfirmat sprijinul plenar pentru soluționarea diferendului transnistrean cu respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării