main logo
660

Andrei Năstase, despre un nou mandat la Primărie: Am o datorie față de oraș

Deputatul Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, spune că a pregătit o scrisoare pe care o va adresa Marii Britanii cu solicitarea de a investiga într-o anchetă proprie „frauda bancară” și „spălătoria mafiei rusești”.

Năstase, despre un nou mandat la Primărie: Am o datorie față de oraș

Politicianul spune că asemenea scrisori a adresat și altor state și instituții internaționale. Declarațiile au fost făcute la Jurnal TV.

„O să fac asemenea demersuri la tot mai multe și mai multe țări din Europa și din întreaga lume așa cum am făcut-o până acum și așa cum am făcut-o în Rusia”, a declarat deputatul. 

În opinia lui, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, se teme de alte anchete decât ale procurorilor pe care îi controlează, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Eu o să mă adresez în Venezuela, dacă acolo se poate obține o condamnare, o recuperare pe care i-a furat acest individ, împreună cu Șor, Leancă și cu alții de la acest stat, acolo o să mă adresez și nu contează că se cheamă Rusia, Venezuela, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii”, a afirmat președintele PPDA.

Despre anularea procesului verbal prin care s-a constatat agitația electorală a lui Andrei Năstase în ziua alegerilor locale din municipiul Chișinău, politicianul spune că aparent aceasta este o veste bună. 

„Judecătoria Centru emite o hotărâre incompletă care, la fel ca și tergiversările de până acum, și această abordare a judecătoriei îmi creează obstacole să obțin înapoi mandatul dat de oameni, pe de o parte. Pe de altă parte, îmi îndepărtează momentul în care să mă adresez la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, a menționat deputatul.

Referitor la alegerile locale viitoare, Andrei Năstase spune că Parlamentul din această cauză nu este funcțional – pentru a nu permite declanșarea scrutinului local.

Întrebat dacă va candida la un nou mandat pentru Primăria Chișinău, Andrei Năstase a răspuns: 

„În momentul în care va fi decisă data alegerilor, veți avea răspunsul clar chiar de la mine cu privire la viitorul candidat. Bineînțeles, au dreptate colegii mei care spun că am o datorie față de Chișinău. Este motivul pentru care am candidat în circumscripția nr.33 din mun. Chișinău pentru alegerile parlamentare”, a declarat politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării