813
0
Anadolu Post: Turcia așteaptă sprijinul direct al Moldovei împotriva FETO
813
0

Relatând despre prima zi a vizitei lui Recep Tayyip Erdogan la Chișinău, varianta electronica a ziarului turc „Anadolu Post” scrie că „președintele turc a spus miercuri că țara așteaptă sprijinul „fără ezitare” al Moldovei în lupta împotriva Organizației Teroriste Fethullah (FETO)”.

„În lupta comună împotriva FETO, poporul turc așteaptă de la prietenii săi moldoveni să arate fără ezitare sprijinul necesar”, îl citează Anadolu Post pe Recep Tayyip Erdogan de la conferința de presă comună cu omologul său Igor Dodon în Chișinău.

„Erdogan a subliniat, relatează Anadolu Post, că FETO s-a infiltrat în Forțele Armate ale Turciei, în poliție, sistemul justiției și în toate instituțiile statului și a specificat că Moldova, de asemenea, e supusă riscului ca grupul terorist să facă același lucru în țară”.

Accentuând că Gagauz-Yeri are o poziție specială în relațiile cu Moldova, Anadolu Post arată că Erdogan a invocat în cadrul conferinței „discuția celor doi lideri despre importanța implementării schimbărilor legale referitoare la turcii găgăuzi”. 

În context, Anadolu post citează declarația liderul turc că „mecanismul de cooperare strategică la nivel înalt a fost stabilit”.

„Vorbind despre inaugurarea edificiului prezidențial, restaurat de TIKA (Agenția turcă de cooperare internațională – n.r.) Erdogan a spus că ar vrea să continue să sprijine Moldova în viitor”, relatează IPN cu citând Agenția Anadolu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter