main logo
610

Ambasadori: Reconcilierea Rusiei și Ucrainei va necesita mult timp

Ambasadorii Germaniei şi Franţei, Margret Uebber şi Graham Paul, consideră că reconcilierea dintre Rusia şi Ucraina după încheierea războiului va necesita mult timp, efort şi voinţă politică.

Ambasadori: Reconcilierea Rusiei și Ucrainei va necesita mult timpFoto: captură video

Potrivit Infotag, diplomaţii au declarat acest lucru luni, la o conferinţă de presă dedicată aniversării a 60 de ani de la Tratatul de la Elysee, transmite Știri.md.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor despre utilizarea experienţei Franţei şi Germaniei în stabilirea relaţiilor bilaterale, Graham Paul a remarcat că reconcilierea părţilor după un război atât de sângeros "ar fi un miracol", "dar asta nu înseamnă că este imposibilă".

"Reconcilierea Germaniei şi Franţei demonstrează că acest lucru este posibil. Dar nu există trucuri magice. Trebuie să aşteptăm să se încheie războiul şi ca liderii politici ai celor două ţări să poată depăşi divergenţele", a spus diplomatul. El a adăugat că acest lucru va necesita voinţă politică puternică şi politicieni curajoşi".

Diplomatul a mai menţionat că Franţa şi Germania au o lungă istorie comună în Europa şi o responsabilitate comună pentru soarta Europei.

"Rusia şi Ucraina au doar parţial o istorie comună, dar în general au o istorie diferită. În plus, liderii Franţei şi Germaniei, Charles de Gaulle şi Konrad Adenauer, care au semnat Tratatul de la Elysee în 1963, au trecut prin două războaie mondiale. Au putut să înveţe din aceste războaie şi să ajungă la reconciliere. Să sperăm că Ucraina şi Rusia vor trăi o experienţă similară de dragul păcii în viitor", a subliniat Paul.

Margret Uebber a remarcat că acum este dificil să vorbim despre o posibilă pace între Ucraina şi Rusia.

"După ce războiul se va termina, Ucraina şi Rusia vor avea nevoie de mult timp pentru a putea discuta între ele. Dar exemplul Franţei şi Germaniei arată că aceasta este posibil", a spus ambasadoarea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării