main logo
1504

Alaiba, despre achiziționarea gazelor în comun cu UE: Înseamnă prețuri mai joase

Deputatul Dumitru Alaiba a venit cu o reacție după ce țările din Uniunea Europeană au decis vineri să dea Comisiei Europene mandatul de a face achiziţii comune de gaze, după modelul comenzilor de vaccinuri anti-COVID-19.

Alaiba, despre achiziționarea gazelor cu UE: Înseamnă prețuri mai joaseColaj: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alaiba precizează că achiziționarea în comun cu UE a gazelor naturale o să ofere R. Moldova independență energetică și prețuri mai mici, transmite Știri.md.

"O să achiziționăm în comun cu UE gaze naturale, gaze lichefiate și hidrogen. 

Ce înseamnă asta? Simplu vorbind, ceea despre ce tot aud că se vorbește de 30 de ani. Independența energetică. Mai multe surse de energie. O mai mare capacitate de negociere. Prețuri mai joase. Competitivitate economică. 

Republica Moldova salută Concluziile Consiliului European din 24 și 25 martie, în Declarația finală a căruia este inclus angajamentul statelor membre de a achiziționa în comun gaze naturale, gaze lichefiate și hidrogen.

O dată constituită, noua platformă va fi disponibilă atât statelor din Balcanii de Vest cât și celor trei țări asociate cu Uniunea Europeană, inclusiv Republicii Moldova. 

Este o realizare importantă pentru țara noastră și care va facilita în viitor achizițiile de gaze naturale. 

Totodată, Moldova va continua eforturile de sporire a rezilienței în sectorul energetic, cu accent pe diversificarea surselor de energie și sporire a eficienței energetice", a comentat Alaiba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării