main logo
2273

Veşti bune pentru moldovenii care vor să se odihnească la vară în Turcia. Regimul de vize a fost abolit

Moldovenii care doresc să se odihnească în Turcia în această vară ar putea să nu mai aibă nevoie de vize. Asta în contextul în care astăzi deputaţii au adoptat în două lecturi proiectul de lege privind abolirea regimului de vize cu Turcia.

Veşti bune pentru moldoveni: Regimul de vize cu Turcia, abolitMoldovenii care doresc să se odihnească în Turcia în această vară ar putea să nu mai aibă nevoie de vize.

Potrivit proiectului, cetăţenii celor două state sunt scutiţi de obligativitatea de a deţine viză pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămâne temporar pe teritoriul celeilalte ţări, pe o perioadă de 90 de zile în decursul a şase luni.

În acelaşi timp, documentul nu oferă dreptul persoanelor de a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul ţării unde se află în vizită.

În acest context, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe, Iurie Leancă, a declarat că odată cu adoptarea proiectului de către deputaţii moldoveni, urmează să fie puse la punct ultimele detalii cu partea turcă. Potrivit lui Leancă, proiectul ar putea intra în vigoare înainte de începerea sezonului estival.

Publika.md aminteşte că Acordul de abolirea a regimului de vize dintre Republica Moldova şi Turcia a fost semnat pe 1 noiembrie 2012.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării