main logo
1130

Friends, cenzurat în China: Ce scene li s-au părut revoltătoare

„Friends” este unul dintre cele mai iubite seriale din anii ’90. S-ar putea spune că, atunci când vorbim despre producțiile de televiziune de tip sitcom, acesta este chiar unul dintre cele mai apreciate din nișa sa, din întreaga lume și, mai ales, din toate timpurile. Pur și simplu nu ai cum să nu-i iubești pe Phoebe, Ross, Monica, Chandler, Joey și Rachel.

Friends, cenzurat în China: Ce scene li s-au părut revoltătoareFoto: cnn.com

Iar dacă pe cei șase prieteni îi cunoaște, deja, toată lumea, nu același lucru se poate spune și despre personajele secundare (episodice), transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Firește, unui fan adevărat nu-i va „scăpa” nimic, însă cei care au urmărit „din când în când” „Friends” s-ar putea să nu-și amintească de relația gay dintre Susan, fosta soție a lui Ross Geller, și Carol. În mod evident, pentru un serial difuzat în anii ’90, asemenea scene ar fi putut părea șocante, lucru care nu se mai întâmplă astăzi, însă, când lumea a evoluat suficient de mult încât să înțeleagă că dragoste e dragoste, indiferent de sexul celor doi parteneri.

Nu același lucru se poate spune și despre China, țara care a ales să cenzureze unele scene din acest serial cult.

Scenele gay din „Friends”, considerate revoltătoare de oficialii comuniști chinezi

Cu toate că majoritatea chinezilor au văzut deja varianta necenzurată a serialului „Friends”, între anii 2012 și 2013, locuitorii acestei țări nu mai au acum ocazia de a beneficia de acest privilegiu, întrucât orice dialog sau scenă ce face referire la relația și căsătoria dintre cele două femei au dispărut acum din peisaj. Oficialii din China au considerat că astfel de scene nu au ce căuta în film.

Evident, reacția a stârnit multe critici pe rețelele de socializare din această țară, fanii serialului observând „micile ajustări”, făcute de reprezentanții regimului totalitar.

Mulți dintre ei au mărturisit că au învățat engleză din „Friends” și, mai mult, că acest serial le-a oferit o perspectivă asupra modului în care se desfășoară viața dincolo de granițele Chinei.

De aceeași soartă au avut parte și alte filme. Spre exemplu, scenele din „Bohemian Rhapsody”, în care se vorbește despre sexualitatea lui Freddie Mercury, au fost ciopârțite cu nesaț, în timp ce finalul „Fight Club” a fost modificat astfel încât să fie pe placul regimului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării