main logo
2167

Unul dintre fiii minori ai lui Ramzan Kadîrov s-ar fi însurat

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit la Kremlin cu Ahmat Kadîrov, fiul în vârstă de 17 ani al șefului Ceceniei, Ramzan Kadîrov. Fotografiile lor comune au fost publicate de ultimul pe contul său de Telegram.

Unul dintre fiii minori ai lui Ramzan Kadîrov s-ar fi însurat

Săptămâna aceasta, Fundația de Caritate Ahmat Kadîrov a anunțat o plată de 100.000 de ruble fiecare către 100 de cupluri cecene care se vor căsători pe 4 martie. În această zi, a avut loc și nunta lui Ahmat Kadîrov, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Președintele s-a întâlnit cu președintele Consiliului filialei regionale a Mișcării sociale și de stat a copiilor și tinerilor „Mișcarea Primului” din Republica Cecenă, Ahmat Kadîrov. La o întâlnire informală cu Vladimir Putin, nepotul primului președinte al Republicii Cecene a vorbit despre politica de tineret din regiune. Dar, în cea mai mare parte, dialogul s-a referit la Ahmat-Khadji Kadîrov. Vladimir Putin i-a spus lui Ahmat Kadîrov despre bunicul său, despre ce principii s-a ghidat și cum a văzut el viitoarea viață pașnică, la ce a visat și la ce s-a gândit, cum a început prietenia lor și cum au decurs întâlnirile lor”, a povestit Ramzan Kadîrov.

Site-ul web Kavkaz.Realii a raportat în mod repetat că copiii, nepoții, surorile și verii lui Ramzan Kadîrov au funcții înalte în serviciul public. În total, potrivit redacției, aproximativ 100 de rude au ocupat posturi guvernamentale în momente diferite.

Însuși șeful Ceceniei, ca răspuns la acuzațiile de avansare în carieră ale membrilor familiei sale, a spus: „Nu îmi este rușine. Dacă sunt responsabil pentru poporul meu, pentru republică și dacă mă descurc, atunci ce diferență are? Nu-mi pasă prea mult.”

Surse ale Kavkaz.Realii au confirmat că nunta lui Ahmat Kadîrov, în vârstă de 17 ani, a fost programată pentru 4 martie 2023. Se presupune că anunțul privind distribuirea de sume în valoare a câte 100 de mii de ruble s-a făcut pentru a distrage atenția locuitorilor republicii de la stilul de viață fastuos al familiei. În același timp, se mai presupune că angajații de stat au fost implicați în pregătirea nunții.

Imagini foto sau video nu au apărut de la eveniment. Se știe doar că au avut loc sistări de circulație, adică pe acolo pe unde ar fi mers coloana de mașini ale invitaților.

Conform legii din Rusia, te poți căsători de la vârsta de 18 ani, dar Codul Familiei stabilește că „dacă există motive întemeiate”, autoritățile locale pot permite căsătoria persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

În 2021, Fundația Ahmat Kadîrov a declarat zero venituri și profit brut și, conform cifrelor oficiale, nu a cheltuit nimic.

Doar că, de la începutul războiului din Ucraina, avioane, transportoare blindate și echipamente militare au fost cumpărate cu fondurile unei fundații caritabile din Cecenia, precum și distribuirea de alimente în teritoriile ocupate. Fondul se află pe lista de sancțiuni a Trezoreriei SUA pe baza „Legei Magnițky Globale”.

Organizația a fost acuzată în mod repetat că a forțat ca donațiile către fond să fie transferate în mod „voluntar-obligatoriu”, dar șeful Ceceniei a negat aceste acuzații. De asemenea, mass-media a relatat despre lipsa de transparență a finanțării și a cheltuielilor fondului, numind-o „trezoreria alternativă” a lui Kadîrov.

În august 2022, fiica cea mare a șefului Ceceniei, ministrul Culturii al republicii, Aishat Kadîrova, a condamnat „nuntile nemodeste”. În mai 2022, s-a raportat că sărbătorile de nuntă pe scară largă au fost interzise în mod neoficial în Cecenia din cauza pierderilor mari în Ucraina în rândul personalului militar din republică.

Nunțile rudelor și apropiaților lui Ramzan Kadîrov – în special, nepoților săi Hamzat în 2016 și Abubakar în 2018, luptătorul UFC Hamzat Chimaev și fiul prietenului său Zelimhan Mațuev în 2022 – s-a desfășurat cu mare lux. În 2017, la Groznîi a avut loc o nuntă solemnă simultană a 199 de cupluri de proaspăt căsătoriți, programată să coincidă cu Ziua orașului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării