main logo
1014

Un secol de la două catastrofe feroviare care au îngrozit România

În urmă cu un secol, două accidente feroviare s-au produs în România și despre acestea avea să se discute până în prezent, fără să se găsească o explicație.

Un secol de la două catastrofe feroviare care au îngrozit RomâniaFoto: Știrileprotv.ro

Pe 13 iulie 1922, un tren care circula de la București la Sinaia, remorcat de două locomotive, a trecut prin gara Posada fără să oprească și se îndrepta spre Valea Largă. Conform datelor notate de Arhivele Naționale ale României, pe Facebook, citând Adevărul, acesta a intrat cu viteza de 35 km/h pe podul care traversa râul Prahova, transmite Știri.md cu referire la Știrileprotv.ro.

Sub greutatea trenului, podul a cedat, iar a doua locomotivă și primul vagon de călători au căzut.

După câteva ore de la accident, s-a aflat că două persoane au murit, alte câteva erau prinse sub dărâmături, mecanicul și câțiva călători erau răniți grav, iar numărul celor cu răni mai ușoare se apropia de 40.

Nu se știe cauza oficială a prăbușirii podului aflat între Comarnic și Valea Largă, putând fi vorba atât despre o greșeală de proiectare, cât și despre urmările unui bombardament din Primul Război Mondial, care ar fi dus la slăbirea structurii de rezistență a podului.

La doar câteva luni, pe 19 septembrie 1922, la câteva sute de metri distanță incidentul s-a repetat. Un alt pod s-a prăbușit în momentul în care un tren trecea peste acesta. Nici cauza acestui accident nu a fost elucidată.

Iată imagini de la primul accident: 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării