main logo
5237

Un meteorit, filmat cum a lovit Luna în timpul eclipsei

Fenomenul ultimei perioade a fost eclipsa de zilele trecute, fără îndoială. Însă cât timp telescoapele au fost ațintite către Lună, a mai avut loc un fenomen: un meteorit a lovit satelitul natural al Pământului.

Un meteorit, filmat cum a lovit Luna în timpul eclipsei

Momentul impactului a fost surprins de mai multe telescoape, iar imaginile au fost date publicității, transmite Știri.md cu referire la Ziare.com.

Unul dintre cei care stăteau cu ochii pe Lună în 20 ianuarie era astronomul Jose Maria Madiedo de la programul Moon Impacts Detection and Analysis System (MIDAS), din cadrul University of Huelva. 

Conform Science Alert, acesta a dublat numărul de telescoape ațintite spre Lună (de la patru la opt), având parcă o presimțire, după cum a declarat ulterior.

Și într-adevăr spectacolul a fost total. Dar nu acest astronom a fost primul care a dat publicității imaginile. 

O primă înregistrare a fost postata online de Griffith Observatory, după ce, anterior, apăruseră presupuneri pe Reddit, unde mai mulți internauți anunțau că au văzut o lumină puternică pe suprafața Lunii, în timpul eclipsei. 

Deja se lansase teoria că un meteorit a lovit satelitul, ipoteza care s-a dovedit în final a fi adevărată.

Cât despre mărimea meteoritului, cel mai probabil a fost vorba despre unul de mici dimensiuni. 

Potrivit lui Jose Maria Madiedo, obiectul spațial nu a fost mai mare de o minge de fotbal, cântărind aproximativ două kilograme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării