main logo
1902

Un copil, în stare critică după ce a încercat să realizeze o provocare

Un adolescent de 13 ani din București se află într-o stare critică după ce a încercat să realizeze o provocare virală pe platformele de socializare.

Un copil, în stare critică după ce a încercat să realizeze o provocareFoto: Istock

Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă

În cursul zilei de 16 iulie, autorităţile au transmis un comunicat în care informează că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, poliţiştii reamintesc faptul că, la nivel naţional, a fost desfășurată Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, care a avut drept scop informarea și conștientizarea populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

„La data de 15 iulie 2025, ora 00.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Basarab – Secția Regională de Poliție Transporturi București au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în zona sectorului 1, strada Berca magistrala 800, km feroviar 8+300 ruta București – Constanța, un tânăr s-ar fi urcat pe un tren de marfă staționat și s-ar fi electrocutat.

Din primele cercetări a reieșit faptul că victima, împreună cu o prietenă, s-ar fi deplasat pe strada Berca, Sector 1, municipiul București, moment în care ar fi observat pe firul 2 de circulație, între stațiile Pantelimon și Băneasa, la km feroviar 8+300, un tren de marfă de tip cisternă staționat în semnal.

Din verificările preliminare, s-a constatat faptul că victima s-ar fi urcat voluntar pe trenul de marfă staționat pentru a încerca să experimenteze în realitate o activitate de alergat pe trenuri dintr-un joc video.

Victima a fost găsită conștientă, dar cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, tânărul fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.

Având în vedere cele sesizate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim că, la nivel național, a fost desfășurată Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți” care a avut drept scop informarea și conștientizarea populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente” se transmite în comunicat.

Totodată, autorităţile au reamintit şi recomandările preventive:

 - urcatul pe vagoanele de trenuri (pentru selfie-uri sau filmări) este extrem de periculos!

 - nu face selfie-uri sau filmări în locuri riscante!

 - escaladarea trenurilor nu este o distracție, ci un risc mortal! Nu te lăsa influențat de trenduri periculoase de pe rețelele sociale!

 - respectă regulile de siguranță în stațiile CFR și zonele adiacente!

Un copil de 13 ani din București este în stare critică, după ce a fost electrocutat în timp ce încerca să ducă la capăt o provocare apărută pe rețelele sociale. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1:00, pe o linie ferată de pe Strada Berca, din Sectorul 1 al Capitalei.

Băiatul s-a urcat pe acoperișul unui tren de marfă și s-a electrocutat, sub privirile prietenei sale, care îl filma cu telefonul și consuma bere. 

„S-a auzit o bubuitură, apoi s-a prăbușit” 

Potrivit unor surse judiciare citate de Gândul, adolescentul, identificat ca Ștefan C., se afla împreună cu o fată de aceeași vârstă, care fusese chemată special pentru a-l filma în timp ce urca pe un vagon de tren oprit. Anchetatorii spun că cei doi consumaseră bere înainte de incident, iar fata continua să bea chiar în timp ce îl filma.

„La un moment dat s-a auzit o bubuitură puternică, iar Ștefan s-a prăbușit la pământ”, a mărturisit fata, potrivit Gândul. Momentul a fost surprins integral de camera telefonului, iar înregistrarea a fost recuperată de polițiștii care anchetează cazul.

Băiatul a fost transportat în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, având arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Un pericol ignorat de adolescenți

Acest tip de provocare nu este nou în România. Acum cinci ani, Poliția Română lansa campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, după ce, în doar doi ani, Poliția Transporturi înregistrase 50 de cazuri de persoane electrocute, mai mult de jumătate dintre ele fiind minori.

Provocările continuă însă să circule pe platformele online, avertizează sursele judiciare. Adolescenții sunt încurajați să își facă fotografii sau să se filmeze pe acoperișurile trenurilor sau ale metrourilor, inspirându-se din trenduri precum „Subway Surfers”.

Ancheta este în desfășurare, iar polițiștii încearcă să afle dacă cei doi minori au fost influențați direct de o provocare concretă sau dacă au acționat din teribilism. Autoritățile trag un nou semnal de alarmă în legătură cu pericolele la care se expun copiii atrași de popularitatea facilă de pe internet.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării