main logo
617

Un cetățean român a fost prins la vamă cu țigări din R. Moldova

Un român a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cu sprijinul câinelui poliţist ROBA, cu 69.200 ţigarete de provenienţă R. Moldova pe care încerca să le introducă în România, ascunse în plafonul şi pereţii laterali ai unui autoturism.

Un cetățean român a fost prins la vamă cu țigări din R. MoldovaUn cetățean român a fost prins la vamă cu țigări din R. Moldova.

În ziua de 26 aprilie, în jurul orei 02:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova un cetățean român în vârstă de 39 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului și persoanei.

Astfel, echipa comună de control formată din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, împreună cu câinele specializat în detectarea produselor de tutun ROBA, au descoperit ascunse în diverse locuri special amenajate în plafon şi pereţii laterali ai autoturismului, cantitatea de 69.200 ţigarete (3.460 pachete cu ţigări), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare de 11.565 şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în cuantum de 10.000 de lei românești (echivalentul a peste 43.000 de lei moldovenești).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării