main logo
655

Ultimul interviu video al Papei Francisc va apărea într-un film

Celebrul regizor american, Martin Scorsese, a anunțat un documentar emoționant cu „ultimul interviu” al Papei Francisc. Acesta a lucrat direct cu Suveranul Pontif la un film ce explorează credința, iertarea și tineretul global prin inițiativa Aldeas.

Ultimul interviu video al Papei Francisc va apărea într-un filmFoto: Unsplash

Martin Scorsese a anunțat un nou documentar ce include ceea ce realizatorii descriu drept „ultimul interviu în profunzime” acordat în fața camerei de către regretatul Papa Francisc. Intitulat Aldeas – A New Story, filmul este un omagiu adus nu doar pontificatului unei figuri religioase remarcabile, ci și inițiativei sale globale dedicate tinerilor – Scholas Occurrentes, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Martin Scorsese, cunoscut pentru filme precum Taxi driver și The Wolf of Wall Street, a colaborat îndeaproape cu Papa Francisc în ultimii ani, iar conversațiile dintre cei doi au influențat profund direcția proiectului. Filmul promite să ofere publicului o perspectivă intimă asupra gândurilor și valorilor Suveranului Pontif, alături de mărturii și exemple de speranță din întreaga lume.

O viziune globală despre tineri și creativitate

Lansată în 2013, Scholas Occurrentes este o organizație non-profit fondată de Papa Francisc, menită să promoveze ceea ce el numea „Cultura întâlnirii” între tineri din medii diferite. În cadrul acestei mișcări a apărut și inițiativa Aldeas – un program care îmbină educația, dialogul intercultural și producția de filme ca forme de exprimare și reconciliere.

Documentarul realizat de Sikelia Productions a lui Scorsese, în colaborare cu Aldeas Scholas Film, va prezenta poveștile unor tineri din Indonezia, Gambia și Italia care participă la program și realizează scurtmetraje inspirate din propriile vieți și comunități.

Martin Scorsese: „Cinematografia este cea mai bună cale de a învăța să ne ascultăm unii pe alții”

Într-o declarație profundă, Martin Scorsese a subliniat importanța dialogului și a schimbului cultural într-o lume tot mai fragmentată.

„Acum, mai mult ca oricând, trebuie să vorbim unii cu alții, să ne ascultăm reciproc din punct de vedere transcultural”, spune el, conform The Guardian.

Pentru Papa Francisc, această idee a fost esențială: să încurajeze comunicarea globală cu respect pentru diversitatea culturală. Scorsese a subliniat că cinematografia este un vehicul privilegiat pentru acest tip de întâlnire și învățare reciprocă.

 Papa Francisc: „Un proiect poetic care merge la rădăcina vieții umane”

Într-unul dintre ultimele sale comentarii despre inițiativa Aldeas, Papa Francisc o descria ca fiind „extrem de poetică și foarte constructivă”, pentru că „merge la rădăcinile a ceea ce este viața umană, sociabilitatea umană, conflictele umane … esența călătoriei unei vieți.”

Deși nu a fost încă anunțată o dată oficială pentru lansarea filmului, impactul său emoțional și spiritual este deja anticipat drept major, atât în rândul credincioșilor, cât și al publicului larg.

Papa Francisc a murit pe 21 aprilie, iar Scorsese a vorbit cu durere, dar și cu profund respect despre relația personală pe care a avut-o cu acesta:

„Își recunoștea propriile defecte. Radia înțelepciune. Radia bunătate. Avea un angajament de fier față de bine”.

Regizorul l-a numit „o ființă umană remarcabilă” care nu a încetat niciodată să învețe și să lumineze în jurul său.

Încheind cu un omagiu emoționant, Scorsese a spus: „Pierderea pentru mine este profundă – am avut norocul să-l cunosc. Dar a lăsat o lumină în urmă, care nu va putea fi niciodată stinsă”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării