5 iunie, 23:53
185
0
UE şi Marea Britanie nu au progrese majore în negocierile post-Brexit
5 iunie, 23:53
185
0

Uniunea Europeană şi Marea Britanie nu au înregistrat progrese majore în negocierile post-Brexit. Michel Barnier: "Săptămâna aceasta nu au fost progrese semnificative. Nu putem merge la infinit în acest fel".

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au anunţat vineri după-amiază că nu au înregistrat progrese majore în noua sesiune de negocieri pe tema relaţiilor post-Brexit, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

"Săptămâna aceasta nu au fost progrese semnificative. Nu putem merge la infinit în acest fel", a declarat Michel Barnier, negociatorul UE pe tema Brexit.

Oficialul UE a subliniat că există în continuare disensiuni pe tema garanţiilor privind competiţia corectă, gestionarea noii relaţii bilaterale şi drepturile de pescuit.

S-au înregistrat unele progrese în problema garanţiilor în materie de respectare a drepturilor omului, dar nu s-a ajuns încă la niciun acord nici în această problemă, a explicat Barnier.

Marea Britanie a avut un mesaj asemănător.

"Progresele rămân limitate, dar discuţiile au avut un ton pozitiv. Negocierile vor continua şi menţinem angajamentul de a ajunge la un rezultat pozitiv", a declarat David Frost, negociatorul Guvernului britanic pe tema Brexit.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene.

Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. 

Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană.

Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter