main logo
1870

Ucraina: După luni de zile de disperare, părinții și-au îmbrățișat copiii răpiți de ruși și acum eliberați

Mai mulți copii ucraineni răpiți de soldații lui Vladimir Putin și ținuți în tabere controlate de Rusia au fost eliberați și s-au întors acasă, după luni de zile în care au simțit teroarea și au fost mințiți că au fost abandonați de părinți.

Ucraina: Părinții și-au văzut copiii răpiți de ruși și acum eliberați

Ei au avut noroc, dar în continuare nu se știe nimic despre soarta altor mii de copii ucraineni răpiți de soldații ruși, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Se vorbește despre peste 16.000 de copii care ar fi fost luați și duși în centre din Rusia.

A fost prima dată când Dennis Zaparacenhko și-a văzut cei trei copii din octombrie, atunci când familia lui a fost presată de ruși să-i trimită în Crimeea. Majoritatea celor 17 copii care au fost returnați la Kiev locuiau în Hersonul ocupat de ruși toamna trecută. Tatăl unor copii răpiți de ruși:

„Ne-au spus că vor vedea marea, că se vor bucura de aer curat. Când ne-am dat seama că nu trebuia să-i trimitem, a fost prea târziu. El și alți părinți se așteptau ca micuții să fie aduși în câteva săptămâni, apoi li s-a spus două luni. Această reuniune a venit după aproape jumătate de an”.

Copil răpit de ruși: „În fiecare dimineață, la 08:15, ne forțau să ne ridicăm în picioare pentru imnul rusesc”.

Copiii povestesc prin ce au trecut. Unii spun că au fost bine îngrijiți și că s-au distrat. Un băiat susține, însă, că a fost atât de rău încât el și o fată au fugit, dar au fost găsiți de poliție după două zile. Fiul de 15 ani al unei femei nu a ajuns într-o tabără, ci a fost dus de soldații din satul lor aflat în regiunea Harkov la un internat din Luganskul ocupat de ruși.

Mama unui copil răpit de ruși: „L-au amenințat că îl vor trimite la un azil sau că îl vor da spre adopție”. Ea și toate aceste femei au reușit să-și recupereze copiii cu ajutorul unei fundații numite „Salvați Ucraina”, care a organizat și a plătit pentru călătoria care le-a dus pe mame prin Polonia, Belarus și în cele din urmă Rusia.

Kremlinul încearcă să convingă lumea că salvează copiii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării