499
0
SUA: Tânără care se declarase 'inspirată' de atacul din 1999 de la Columbine a fost găsită moartă
499
0

Tânără care se declarase 'inspirată' de atacul din 1999 de la Columbine, căutată activ de poliţie în statul american Colorado, a fost găsită moartă miercuri în plină zi, transmite AFP.

Şeriful comitatului Jefferson de la periferia oraşului Denver, Jeff Shrader, a anunţat într-o conferinţă de presă că Sol Pais, în vârstă de 18 ani, a murit în urma unei răni provocate de o armă de foc, pe care ar fi îndreptat-o asupra sa. Ea fusese văzută ultima oară, îmbrăcată cu un tricou negru, pantaloni de camuflaj şi ghete negre în comitatul Jefferson, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

'Nu cred că (FBI) o urmărea în momentul în care a fost găsită', a precizat şeriful care anunţase anterior pe Twitter că populaţia nu 'mai era în pericol'.

Poliţia federală - care avertizase că Sol avea asupra sa o puşcă şi muniţie - a anunţat că va organiza o conferinţă de presă la ora locală 14:00 (20:00 GMT).

Tânăra îşi cumpărase arma la scurt timp după sosirea sa luni în Denver, venind din Florida, informase poliţia federală care subliniase că era vorba de o 'ameninţare credibilă'.

'Este înarmată şi considerată extrem de periculoasă', conform sursei citate.

Autorităţile au difuzat mai multe fotografii în care apărea chipul unei tinere cu trăsături ascuţite şi păr drept.

Ca măsură de precauţie, sute de şcoli din statul Colorado au fost închise miercuri.

Pe 20 aprilie 1999, doi adolescenţi, foşti elevi ai liceului Columbine, înarmaţi cu pistoale, puşti şi bombe artizanale, au ucis 12 elevi şi un profesor, după care s-au sinucis. Acest eveniment tragic a inspirat două producţii cinematografice: filmul regizorului Gus Van Sant 'Elephant' din 2003 şi documentarul 'Bowling for Columbine' al lui Michael Moore în 2002.

Reuters transmite că adolescenta din Florida ţinea un jurnal online în care nota, alături de imagini violente, gânduri despre disperare, furie şi sinucidere.

În postările lui Sol Pais apar referiri la planuri de sinucidere, dar nu şi ameninţări la adresa altor persone. 'Să trăieşti e al naibii de supraestimat' a scris tânăra deasupra unui desen în care apare un pistol care se declanşează şi cuvântul 'gata?' dedesubt. 'Îmi doresc rău de tot să fiu deja moartă' scria Sol în luna septembrie a anului trecut.

'Un an este o perioadă prea lungă de timp pentru o durere ca asta' scria în 2018.

'Plănuiesc să merg în Colorado luna viitoare sau pe acolo, şi vreau să cumpăr un pistol cât sunt acolo şi mă întreb oare ce restricţii mi s-ar aplica?'.

Sol Pais locuia în Surfside, Florida. Părinţii i-au anunţat dispariţia luni, zi în care aceasta a zburat la Denver şi a cumpărat un pistol şi muniţie în mod legal de la un magazin din Littleton, în apropiere de Columbine.

Un bărbat care s-a declarat tatăl ei a declarat marţi pentru Miami Herald că a pierdut legătura cu Pais. 'Cred că poate are o problemă psihică. Cred că va fi în regulă', a declarat bărbatul.

Colegii săi de clasă de la Miami Beach Senior High School, au descris-o pe Sol ca fiind o persoană inteligentă şi fără pretenţii, deşi oarecum inadaptată social, potrivit ziarului Miami Herald.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter