main logo
1802

Studiu: Cei mai periculoși purtători de COVID, de la mici până la maturi

Aceasta e o dilemă la care se caută răspuns încă de când a fost declarată pandemia la nivel internațional. Un răspuns definitiv nu există, dar ne apropiem.

Studiu: Cei mai periculoși purtători de COVID, de la mici până la maturiFoto: unsplash.com

Un studiu publicat în revista medicală JAMA Pediatrics susține că nivelul de material genetic al coronavirusului înregistrat la copiii cu vârste mai mici de 5 ani este de 10 până la 100 de ori mai ridicat, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Acest lucru presupune că transmiterea comunitară a virusului este facilitată de acești transportatori. În perioada 23 martie – 24 aprilie au fost preluate culturi cu ajutorul testelor cu tampoane nazale de la 145 de pacienți din Chicago. Grupul a fost împărțit în trei categorii de studiu:

  • 46 copii cu vârste mai mici de 5 ani
  • 51 de copii cu vârste cuprinse între 5-17 ani
  • 48 adulți cu vârste cuprinse între 18-65 ani

Rezultatele studiului contrazic informațiile anterioare care afirmau că expunerea copiilor la virusul SARS-Cov-2 este mai puțin probabilă față de adulți.

O cercetare din Coreea de Sud a arătat rezultate similare

Un studiu realizat în Coreea de Sud a descoperit că în cazul copiilor între 10 și 19 ani, nivelul de transmitere a virusului pe obiectele de uz casnic este mai ridicat decât în cazul adulților. Copiii cu vârste mai mici de 10 ani transmit mai greu virusul.

Acum când deciziile de redeschidere a școlilor și instituțiilor de învățământ sunt puse în discuție, această descoperire ar putea juca un rol decisiv în finalizarea discuțiilor. Prevalența în mai mare măsură a virusului la copii poate însemna că începerea cursurilor ar produce o majorare a numărului de cazuri noi.

Independent de aceste date, la nivel european se vrea o monitorizare mai atentă a bolnavilor și contacților. Sistemul acesta ar face posibilă înregistrarea persoanelor în timp ce călătoresc în afara țării de origine. Totodată, transmite notificări în țara în care a călătorit o persoană care se dovedește ulterior infectată, după ce a părăsit țara respectivă. Se urmărește astfel și o îmbunătățire a siguranței pentru turism și călătorii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării