main logo
393

Solistul trupei Okean Elzy vrea să participe la alegerile parlamentare

Liderul trupei „Okean Elzy”, Sviatoslav Vakarciuk, a anunțat oficial despre crearea partidului „Vocea”, cu care va participa la viitoarele alegeri parlamentare din Ucraina, transmite TSN.

Solistul trupei Okean Elzy vrea să participe la alegerile parlamentare

„Când Rusia ne subminează securitatea, vechea politică erodează țara din interior. Noi, partidul „Vocea”, mergem în Parlament pentru a distruge vechea politică și pentru a crea o nouă politică, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org

O politică care ne va aduce schimbări reale “, a declarat Vakarciuk la prezentarea partidului.

În comunicatul de presă al partidului se menționează că „ formațiunea” nu va lua niciun bănuț de la oligarhi, dar va fi finanțat din afaceri transparente și de simpli cetățeni”. Acum, partidul este în proces de înregistrare.

„Dar cum rămâne cu președintele țării, mă veți întreba. Vă voi răspunde astfel: dacă președintele propune schimbări, atunci noi suntem în favoarea unor schimbări și mai mari “, a declarat Vakarciuk.

Din partidul lui Vakarciuk vor face parte între altele fostul ministru adjunct al Justiției al Ucrainei, Iulia Klimenko și fostul șef al organizației „Transparency International Ukraine” Iaroslav Iurcișin.

De notat că anterior, Vakarciuk a refuzat să își înainteze candidatura la alegerile prezidențiale din Ucraina.

„ Am declarat de mai multe ori că nu mă interesează puterea și funcția de președinte. Vreau schimbări reale în țară. În fiecare zi, comunicând cu oamenii, simt dezamăgirea și disperarea lor și văd cum corupția și nedreptatea erodează țara noastră din interior. Este în puterea noastră să schimbăm lucrurile”, a declarat acesta acum câteva luni.

„Okean Elzy” este una dintre cele mai renumite trupe rock din Ucraina, fiind creată în 1994.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării