main logo
486

Scrisoarea unei fetițe de 6 ani către Donald Tusk: Știu că ieșim din UE, dar ar trebui să fim prieteni

În pline descbateri privind apropiata ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrisoarea unei fetițe, adresată președintelui Consiliului European, Donald Tusk, a devenit virală pe rețelele de socializară.

Scrisoarea unei fetițe de 6 ani către Donald Tusk

Sophie, în vârstă de șase ani, îi transmite oficialului european că locuitorii din Regatul Unit și cei din Uniunea Europeană ar trebui să rămână prieteni, chiar dacă Brexit-ul este aproape. Britanica îi cere apoi lui Donald Tusk o fotografie și un autograf.

Scrisoarea a fost publicată de președintele Consiliului European pe Facebook și Twitter și a fost răspândită de sute de utilizatori ai rețelelor de socializare, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

„Știu că ieșim din UE. Dar cred că ar trebui să fim prieteni. Vă rog să îmi dați o fotografie cu autograf pentru albumul meu despre Europa.” Scrisoarea fetiței de 6 ani, publicată de Donald Tusk

Pe scrisoarea adresată lui Donald Tusk fetița a desenat un unicorn. La aceste mesaje, președintele Consiliului European a răspuns pe Facebook și Twitter cu mesajul „vom rămâne întotdeauna prieteni” alături de scrisoare.

În seara de 13 martie, de la ora locală 19.00 (17.00, ora României), deputații trebuie să stabilească dacă Regatul Unit al Marii va părăsi Uniunea Europeană fără un acord.

Brexitul se va produce peste 16 zile, în data de 29 martie 2019, iar votul din Parlament vine după ce Guvernul condus de Theresa May a anunțat că vor fi eliminate tarifele de import pentru o întreagă serie de bunuri în cazul unei despărțiri fără acord.

Apoi, Parlamentul ar urma să voteze joi dacă Marea Britanie va cere o amânare a Brexitului. În această situație, toți membrii Uniunii Europene trebuie să-și exprime acordul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării