main logo
3420

Scandal în Germania după ce un somn uriaș a fost împușcat de polițiști

Uciderea de către poliție a unui somn uriaș de 2 metri care mușca oameni a stârnit un veritabil scandal național în Germania.

Scandal în Germania după ce un somn uriaș a fost împușcat de polițiștiFoto: stirileprotv.ro

Procurorii germani investighează uciderea unui somn uriaș care a mușcat mai multe persoane care se scăldau într-un lac bavarez pentru posibile încălcări ale legilor privind protecția animalelor, a declarat marți Jonas Heinzlmeier, purtător de cuvânt al procuraturii din Ansbach, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Conform informațiilor, Biroul de Investigații Criminale al Statului Bavarez continuă ancheta în acest caz. Unul dintre suspecți este un ofițer de poliție.

Plângerea în acest caz a fost depusă de organizația pentru protecția animalelor PETA și de o persoană privată. Poliția spune că somnul lung de 2 metri a atacat și a rănit cel puțin cinci persoane care se scăldau pe 20 iunie în lacul Brombach din sudul Bavariei, iar de atunci a mai avut loc un alt atac.

Lacul Brombach

Poliția, împreună cu asociația locală de pescuit și autoritățile responsabile cu apa, au decis să ucidă prădătorul deoarece credeau că acesta reprezintă o amenințare pentru cei care se îmbăiau, dar și pentru turiștii veniți la un festival desfășurat pe malul lacului.

Ofițerul de poliție suspectat în acest caz a împușcat peștele de trei ori în apă, potrivit autorităților, dar nu l-a rănit mortal. Pescarii au încercat ulterior să-l prindă și au reușit asta abia după 40 de minute. Potrivit lui Heinzlmeier, faptele trebuie acum stabilite în mod complet.

”Somnul de 90 kg a fost rănit doar după ce a fost împușcat, dar a fost apoi prins și eliminat de pescari. „Suntem șocați de acțiunile poliției și ale pescarilor, care sunt în mod clar responsabili pentru moartea extrem de dureroasă, lentă și mai presus de toate inutilă și ilegală a somnului”, a declarat Jana Hoger, expertă PETA”, scrie și publicația Divernet.

”Animalele sălbatice nu sunt scandalagii”

Întrebarea centrală este dacă uciderea somnului a fost justificată, altfel această acțiune ar fi ilegală în temeiul Legii privind protecția animalelor. Se preconizează că ancheta va dura câteva săptămâni.

„Somnul a vrut, cel mai probabil, să-și apere cuibul și, prin urmare, puii, și a manifestat un comportament absolut tipic speciei sale. Uciderea lui pentru ca nenumărații oaspeți să poată continua să înoate netulburați în lac constituie o încălcare a Legii privind bunăstarea animalelor”, mai spun cei de la PETA.

PETA a cerut o anchetă asupra incidentului și a făcut apel la autorități și la serviciile de urgență să găsească soluții prietenoase cu animalele atunci când apar astfel de situații.

„În acest caz, ar fi fost necesară desfășurarea forțelor de securitate pentru a împiedica petrecăreții să acceseze platforma de îmbăiere noaptea. Animalele sălbatice nu sunt scandalagii, ci fac parte din ecosistemul nostru important. Ele merită respect și protecție - chiar și atunci când ne întâlnesc pe noi, oamenii, pe neașteptate”.

„Plângerea noastră penală are scopul de a contribui la asigurarea faptului că natura evident ilegală a actului din perspectiva bunăstării animalelor este, de asemenea, examinată și pedepsită la nivel legal”.

Un somn a mâncat un câine

Somnul Wels este cel mai mare pește de apă dulce din Europa. În 2003, în presă au apărut titluri precum ”O pisică mănâncă un câine”, după ce un somn (catfish, în engleză, unde ”cat” înseamnă pisică – n.red.) din Mönchengladbach, supranumit Kuno Ucigașul, ar fi înghițit un pui de teckel.

Deși somnul poate crește foarte mult, în mod normal este activ noaptea și nu atacă oamenii. Incidentele pot apărea doar în timpul sezonului de reproducere, din mai până în iunie, dacă persoanele care se scaldă se apropie accidental prea mult de locurile de reproducere ale peștilor, au declarat experții bavarezi.

Experții cred că atacurile din lacul Brombach s-ar fi putut produce deoarece nivelul apei din lac este scăzut, forțând somnul să caute locuri de depunere a icrelor în ape mai adânci, în loc de țărmul puțin adânc, acoperit cu vegetație. Aceștia nu consideră că sunt probabile alte atacuri, deoarece sezonul de depunere a icrelor se încheie în aceste zile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării