main logo
2148

Șase obiecte pe care nu trebuie să le ai în portofel: Recomandări utile

Te întrebi care sunt cele șase obiecte pe care nu ar trebui să le ai în portofel? Mai jos găsești câteva recomandări practice și utile. Purtarea acestor lucruri ar putea reprezenta un risc major atunci când vine vorba de siguranța ta.

Șase obiecte pe care nu trebuie să le ai în portofel: Recomandări utileFoto: catine.ro

Un portofel este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți avea cu tine. Nu pleci niciodată de acasă fără el. Dar s-ar putea să nu realizezi că acest accesoriu vital te-ar putea expune unor furturi de identitate dacă nu ești atentă, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Potrivit specialiștilor, mulți dintre noi ne umplem portofelul cu obiecte care conțin informații sensibile, adesea inutile pentru viața de zi cu zi.

A purta cu tine orice conține mai multe informații de identificare decât ai nevoie în acel moment poate reprezenta un risc de securitate. Ideal este să ai strictul necesar cu tine în cazul în care ți se fură bunurile. Specialiștii recomandă să pui portofelul într-un loc sigur atunci când mergi în vacanță. Trebuie să-l știi tot timpul în siguranță pentru a te asigura că acesta nu este furat. Mai jos găsești câteva lucruri pe care nu ar trebui să le ai în portofel.

Buletinul

Sigur și tu ai buletinul în portofel. Totuși, acesta conține câteva date personale extrem de importante. Atunci când mergi în vacanță sau ieși în oraș, poate că ar fi bine să lași buletinul într-un loc sigur și să porți doar o copie a sa.

Codul numeric personal este o informație esențială, dar nu este necesar să ai buletinul pentru el. Cu siguranță poți să-l scrii pe o hârtie sau să-i faci o poză dacă cineva îți solicită să te legitimezi.

Pașaportul

Deși pașaportul poate fi o altă formă de identificare, cel mai bine este să-l lași acasă, cu excepția cazului în care călătorești în străinătate.

Dacă pleci în vacanță, este recomandat să închizi pașaportul într-un seif atunci când urmează să te plimbi prin oraș și să descoperi locuri noi. În felul acesta, minimalizezi riscul de a fi furat sau de a-l pierde.

Carduri bancare

Dacă cineva folosește în mod fraudulos cardul tău de debit, fondurile sunt retrase instantaneu din contul tău. Acest lucru înseamnă că ai pierdut acei bani.

De obicei, băncile îți vor rambursa banii în cont în timp ce investighează reclamația. Cu toate acestea, băncile pot deduce din nou, în mod neașteptat, fondurile dacă stabilesc că reclamația nu este validă, ceea ce se poate întâmpla din greșeală chiar dacă ți-a fost furat cardul.

Cel mai bine este să găsești o metodă alternativă de plată pentru a păstra în siguranță cardul tău.

Chitanțele vechi

S-ar putea să nu includă informații strict secrete, dar hoții ar putea folosi fragmentele de pe chitanțe pentru escrocheriile lor.

Actorii rău intenționați care folosesc ingineria socială ca tactică vor folosi informațiile pentru a da legitimitate unui apel telefonic.

De exemplu, dacă portofelul a fost furat și ai chitanțe în el, hoțul se poate da drept angajatul cardului de credit și te-ar putea suna în legătură cu o alertă de fraudă.

Escrocii pot folosi informațiile de pe chitanța ta, cum ar fi o achiziție, un magazin și ultimele patru cifre ale numărului cardului tău, pentru a-și face minciuna să pară mai convingătoare. În felul acesta ar putea extrage informații mai ușor de la tine, spun specialiștii.

Chei de rezervă

Pur și simplu le oferi hoților acces la locuința ta ținând o cheie de rezervă în portofel. Tot ce are nevoie este adresa ta de domiciliu, pe care probabil o va avea dacă ai deja buletinul în portofel.

Parole

Este dificil să ții minte parola pentru fiecare nou cont creat. Totuși, e recomandat să eviți să ai un bilețel cu parole sau coduri PIN în portofel. Acest lucru îți poate pune în pericol integritatea conturilor pe care le ai pe diferite platforme din online.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării