main logo
504

Replica lui Putin după ce a fost criticat pentru acordarea cetățeniei ruse în Donbas

Cu ce sunt mai răi rușii decât românii sau ungurii, a afirmat Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Replica lui Putin la critica pentru acordarea cetățeniei ruse în Donbas

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că decizia sa de a facilita obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii regiunilor din estul Ucrainei controlate de rebelii pro-ruși nu se deosebește prin nimic de ceea ce fac România, Polonia sau Ungaria, țări ale Uniunii Europene care acordă cetățenia persoanelor de etniile respective din afara granițelor, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

„Cu ce sunt mai răi rușii din Ucraina decât românii, polonezii sau ungurii?”, a spus Putin la o conferință de presă la Vladivostok. Decizia de joi a lui Putin a fost condamnată dur de Kiev și țările occidentale. 

Statele Unite au spus că este o „acțiune provocatoare” prin care Rusia „intensifică asaltul asupra suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”. 

Uniunea Europeană a spus că momentul ales imediat după alegerile prezidențiale ucrainene „arată intenția Rusiei de a destabiliza mai departe Ucraina și a exacerba conflictul”. 

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a spus că decizia președintelui rus este „o continuare a agresiunii și a ingerinței în afacerile noastre interne”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării