main logo
339

Primele declarații ale lui Trump după publicarea Raportului Mueller

La câteva ore după ce Congresul a primit Raportul Mueller, privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și echipa de campanie a lui Donald Trump, președintele a catalogat informațiile de acolo drept ”idioțenii absolute”.

Primele declarații ale lui Trump după publicarea Raportului Mueller

”Nu este necesar ca eu să răspund unor afirmaţii făcute în ‘Raport’ despre mine, dintre care unele sunt idioţenii absolute şi făcute doar pentru ca alţii să fie văzuţi bine (sau eu să fiu văzut rău)”, a scris Donald Trump pe Twitter. Președintele a catalogat raportul drept ”nebun” și spune că în el sunt mărturii ”false şi total neadevărate”, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

”Nu este necesar ca eu să răspund unor afirmaţii făcute în ‘Raport’ despre mine, dintre care unele sunt idioţenii absolute şi făcute doar pentru ca alţii să fie văzuţi bine (sau eu să fiu văzut rău)”, a scris Donald Trump pe Twitter. 

Președintele a catalogat raportul drept ”nebun” și spune că în el sunt mărturii ”false şi total neadevărate”. 

”Mare atenţie la cei care iau aşa-numite ‘notiţe’”,a mai scris Trump, vorbind de pasajele din raport în care sunt menţionate note luate de alţi oficiali după discuţii la care au asistat, inclusiv cea care prezintă reacţia sa de deznădejde când a aflat că Mueller a fost desemnat să conducă ancheta. 

”Este sfârşitul preşedinţiei mele. Sunt terminat”, ar fi spus Trump atunci, după care ar fi încercat, fără succes, să-l concedieze pe Mueller.   

Totuşi, după 22 de luni de anchetă procurorul Mueller a ajuns la concluzia că, deşi Rusia a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial american, nu a existat o colaborare între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump, concluzie considerată de Trump ca fiind o mare victorie pentru el. 

Cât despre obstrucţionarea justiţiei, ancheta nu a găsit probe pentru a putea fi formulată o astfel de acuzaţie, dar în acelaşi timp nici nu-l exonerează. Au fost investigate circa 10 situaţii care puteau fi interpretate drept obstrucţionare a justiţiei, printre care şi cererea adresată de Trump şefului serviciilor juridice ale Casei Albe, Donald McGahn, de a-l concedia pe Mueller, cerere despre care în raport se menţionează că McGahn a refuzat să o execute. 

Reportul de 448 de pagini a fost publicat pe website-ul Departamentului Justiţiei într-o versiune editată, pentru a nu fi divulgate informaţii confidenţiale. Dar democraţii, nemulţumiţi de concluziile raportului, au insistat vineri să primească în Congres versiunea integrală. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării