Preparatul românesc viral în străinătate: Secretul gustului autentic
Străinii au prins gustul salatei de vinete romanești. Peste Ocean, preparatul a devenit vedetă în presa internațională, după ce un influencer român în gastronomie a postat pe internet rețeta. În bucătăriile din România, micile secrete sunt cele care fac diferența pentru o salată delicioasă. Oricum ar fi, cu maioneză sau ceapă, preparatul rămâne unul dintre preferatele românilor, indiferent de anotimp.

Chef Carolina Gelen a reușit să ducă rețeta românească de vinete peste Ocean. Videoclipul postat pe internet a adunat mii de vizualizări și reacții și s-a viralizat rapid. Inclusiv presa străină a scris despre preparatul româncei, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.
Aroma și savoarea salatei de vinete este inconfundabilă. Indiferent că o preparăm după rețeta cu ceapă sau cea cu maioneză, acest fel de mâncare este un deliciu. Până însă a ajunge să avem rezultatul dorit în farfurie, trebuie să avem răbdarea de a urma toți pașii ca la carte.
Străinii, fascinați de gustul salatei de vinete
Mihaela este bucătăreasă și a învățat în timp că pentru o salată bună de vinete e nevoie să țină cont de mici trucuri în bucătărie.
„Cât se poate ea de bine bătută, este mult mai cremoasă. Când amestecăm, asamblăm salata, o învârtim doar într-o parte”, spune Mihaela.
Salata românească de vinete devine un trend pe mesele străinilor. În urmă cu câteva săptămâni, un videoclip în care o tânără din România și-a filmat iubitul chinez, gustând pentru prima dată preparatul a devenit viral pe TikTok.
În piețe, un kilogram de vinete se vinde cu 5 lei. Cine nu are răbdare să stea în bucătărie, găsește salată gata preparată, la supermarket. Un borcan costă între 9 și 20 de lei.