main logo
583

Portugalia: Protestatarii au atacat o secţie de poliţie şi au incendiat maşini

Atacatori neidentificaţi au aruncat cu cocktailuri Molotov asupra unei secţii de poliţie din oraşul portughez Setubal şi au incendiat maşini în capitala Lisabona, marţi, 22 ianuarie, la câteva ore după ce un protest împotriva violenţei poliţiei motivate de rasă s-a încheiat cu violenţe.

Portugalia: O secţie de poliţie, atacată şi maşini incendiatePortugalia: O secţie de poliţie, atacată şi maşini incendiate

Într-un comunicat, poliţia afirmă că trei cocktailuri Molotov au provocat pagube la secţia de poliţie, marţi dimineaţă, dar că nimeni nu a fost rănit. Patrulele de poliţie au fost suplimentate pentru a garanta siguranţa localnicilor, transmite Știri.md cu referire la rador.ro

Potrivit poliţiei, în urma anchetei nu s-a putut stabili dacă există vreo legătură cu mitingul de luni noaptea, din centrul Lisabonei, ce a avut loc în urma unei descinderi a forţelor de ordine în cartierul Seixal, locuit în principal de persoane de culoare, din suburbiile capitalei.

Setubal este situat la aproximativ 50 de kilometri mai la sud de Lisabona. Poliţia a comunicat marţi că două persoane au fost arestate sub suspiciunea că au incendiat patru vehicule şi zece coşuri de gunoi, în cartierul Odivelas. 

Aproximativ 200 de protestatari, majoritatea de culoare, au blocat bulevardul Avenida da Liberdade din Lisabona, luni noaptea, scandând: "Jos cu rasismul!" şi aruncând pietre asupra poliţiştilor care au dispersat mitingul. În suburbiile Lisabonei există mai multe cartiere sărace unde trăiesc imigranţi din fostele colonii africane ale Portugaliei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării