main logo
3530

Portretul elevului care a ucis 20 de persoane la un colegiu din Crimeea: Era obsedat de criminalii în serie

Crimeea a anunțat trei zile de doliu național după ce Vladislav Roslyakov a intrat în Colegiul Politehnic din Kerci, școală la care învăța, și a lansat un atac armat ucigând tot ce i-a ieșit în cale.

Portretul elevului care a ucis 20 de persoane la un colegiu din Crimeea

Cel care îl cunoșteau pe tânăr spun că acesta era timid, retras și nu părea deloc violent.

După ce și-a descărcat muniția ucigând 20 de persoane și rănind alte 54, tânărul s-a sinucis în biblioteca colegiului. 

Se crede că Vladislav a făcut rost de armă cu patru zile înainte de atac, după ce a obținut de curând un permis de vânătoare pentru care a dat și sa trecut testul psihologic, potrivit Daily Mail.

De asemenea, el a făcut o bombă artizanală pe care a denotat-o și care a spart geamurile încăperii în care se afla, dar care nu a ucis pe nimeni, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Imaginile care circulă pe social media îl arată pe Vladislav coborând scările din școală, cu o armă în mână. 

Tânărul a purtat pantaloni negrii și iun tricou alb, similar cu cel purtat de Eric Harris, unul dintre ucigașii responsabili pentru atacul din anul 1999, de la liceul Columbine, SUA.

Camerele de supraveghere l-au surprins cu arma în mână coborând scările, o imagine care a amintit presei ruse de Eric Harris, autorul masacrului de la liceul Columbine. 

De altfel jurnaliștii ruși au remarcat că Vladislav s-a îmbrăcat aproximativ la fel ca Eric Harris: pantaloni negri, tricou alb.

Un prieten de al lui Roslyakov a declarat pentru RBC că tânărul „ura cu adevărat colegiul din cauza profesorilor răi și a spus ca să se va răzbuna”. 

De asemenea, sursa care a dorit să rămână anonimă a declarat că autorul masacrului „nu a arătat niciodată semne de agresivitate, era tăcut și nu a cauzat niciodată probleme”.

Tabloidul Mash a publicat câteva detalii despre Roslyakov: „era un tânăr timid și nu vorbea aproape cu nimeni și, nu demult, își ștersese toate conturile de social media”. Aparent, el avea un interes bolnăvicios pentru criminalii în serie.

Părinții băiatului erau divorțați, iar Roslyakov trăia cu mama lui, o asistentă medicală la o clinică de oncologie locală. Mash a mai raportat că tatăl tânărului este interogat de poliție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării