main logo
489

Poroșenko vrea ca în Constituția Ucrainei să fie inclusă aderarea la NATO și UE

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a îndemnat deputații de la Kiev să adopte amendamente la Constituția țării prin care să permită aderarea la Uniunea europeană și NATO.

Poroșenko vrea ca în Constituție să fie inclusă aderarea la NATO și UE

Declarațiile au fost făcute în cadrul adresării anuale a președintelui ucrainean către Rada Supremă, notează ukrinform.ru, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

„Astăzi, în această sală se va pune în dezbatere problema cursului țării, de aderare la Uniunea Europeană și la Alianța Nord-Atlantică. Vă îndemn stimați deputați să susțineți această inițiativă și să trimiteți acest document Curții Constituționale pentru expertizare”, a subliniat Poroșenko.

Liderul de la Kiev a subliniat că documentul propus corespunde în totalitate intereselor naționale ale Ucrainei.

Proiectul de lege privind „stabilirea cursului strategic al Ucrainei” a fost depus la Rada Supremă la data de 3 septembrie.

De asemenea, Petro Poroșenko a declarat că în Constituția țării nu mai poate fi loc de prevederea ce permite Rusiei să aibă baze militare în Sevastopol, de aceea, după eliberarea Crimeei, Kievul nu va mai permite Moscovei să dețină o bază pe teritoriul său.

Amintim că luni, Petro Poroșenko a semnat decretul de anulare a „Tratatului de pace și prietenie” dintre Ucraina și Rusia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării